Archief

Bokaal der Gemeente voor jubilerende Green Eagles

Aan de Maassluise Basketball Vereniging The Green Eagles is vrijdagavond de Bokaal der Gemeente uitgereikt. Dat gebeurde door locoburgemeester Kees Pleijsier tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van de club.

The Green Eagles speelde haar eerste wedstrijd op 28 september 1968 in de Olympia Sporthal aan de Rozenlaan. In december van 1978 kreeg de club de beschikking over een eigen clubgebouw aan de Merellaan. Door een brand in januari 1985 brandt het gebouw tot de grond toe af. Er worden uiteindelijk vele acties gehouden om geld voor een nieuw onderkomen op te halen. Aan de Haydnlaan wordt de voormalige gymzaal omgebouwd tot een nieuw clubhuis, dat in januari 2001 klaar is.The Green Eagles kent op dit moment 14 teams in tal van leeftijdscategorie├źn. Er zijn 35 recreatieve leden en 103 competitie-spelende leden.Extra verrassing

Later op de avond was er nog een verrassing. Kees Brugman, die al 38 jaar veel vrijwilligerswerk voor de club doet, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de bijbehorende versierselen uit handen van locoburgemeester Arnold Keijzer.

Brugman begon in 1979 als trainer-coach van het eerste damesteam. Daarna kwamen er ook andere teams bij. Er was zelfs een jaar dat hij zeven teams onder zijn hoede had. Zijn kennis van de basketbalsport zette hij ook in voor het organiseren van vele clinics namens Welzijn E25. Vanaf 2000 is Brugman ook actief als trainer van de kern/rayon/afdelingsselectie van de Nederlandse Basketball Bond. Tevens was hij gedurende een aantal jaren actief als bondsscheidsrechter.

Categorieen:
Sport