Zaalhandbal heren: DIOS en Quintus 2 strijden om periodetitel

In de strijd om de tweede periodetitel bleven DIOS en de reserves van Quintus wederom zonder puntverlies. Quintus leek op weg naar een goed resultaat, maar in de slotfase ging het alsnog fout. Westlandia en het derde team van Quintus konden een overwinning bijschrijven.

Bene-League

Wematrans/Quintus ging voor de tiende keer op jacht naar twee punten en dit keer zat de thuisploeg er dicht bij, maar het kreeg geen loon naar werken. Nummer voorlaatst Sasja vertrok met een 34-27 verwinning uit Kwintsheul. De credits waren voor Quintus, maar de ploeg kocht daar niets voor.

Quintus speelde een prima wedstrijd, maar kwam aan het eind net iets te kort tegen de Belgische ploeg. De eerste helft werd positief afgesloten. De Heulse ploeg leidde met 18-17 en kwam na de pauze sterk uit de startblokken. Quintus kwam zelfs op een marge van vier treffers (23-19), maar de Belgen kwamen langzaam terug in de wedstrijd. Sasja kwam bij 25-24 op voorsprong en wist uit te lopen naar een marge van drie treffers (28-25) en daarmee was het verzet van Quintus gebroken, dat positief bleef handballen. Sasja behaalde met de 34-27 zege de eerste tweepunter van het seizoen. Lex Dofferhof was zeven keer succesvol in de afronding. Alex Koop schoot vijf keer raak.

DIOS en de reserves van Wematrans/Quintus zijn de enige ploegen die na vier speelronden in de tweede periodetitel nog zonder puntverlies zijn. DIOS schakelde voorlopig een concurrent uit in de strijd om de tweede prijs van het seizoen. Quintus versloeg een streekgenoot.

DIOS ging op bezoek bij Sittardia, dat voorafgaand aan de wedstrijd ook drie keer gewonnen had in de strijd om de tweede periode. In de Stadssporthal in Sittard was DIOS in de eerste helft de betere ploeg en ging dan ook met een 15-8 voorsprong de rust in. Na de pauze stokte de aanvalsdrang van DIOS in het laatste kwartier en kreeg het daardoor moeilijk in het laatste kwart van de wedstrijd. Door te strijden voor elk punt wist DIOS een 27-25 overwinning te behalen.

Quintus had het in Loosduinen moeilijk tegen WHC. De thuisploeg leidde na de eerste helft met 12-9 ondanks dat Quintus na 20 minuten met 7-6 voorstond. Na de pauze moest Quintus hard werken om de achterstand ongedaan te maken. Bij 17-16 kwam Quintus langszij en na een gelijk opgaande periode nam WHC weer een kleine voorsprong (20-22), waarna Quintus weer langszij kwam. Dit was ook het moment om over WHC heen te gaan. Na een boeiende slotfase won Quintus met 27-24. Bob Kouwenhoven trof negen keer doel. Rens Reijgersberg was zes keer succesvol.

21.15 uur WHC-Wematrans/Quintus 2

Het derde team van Quintus blijft goed meedoen na hun promotie. Tegen Heerle boekte de Heulse ploeg de tweede overwinning op rij en is terug te vinden in de middenmoot. In sporthal De Omganck in Wouw sloten beide ploegen de eerste helft af met een gelijke stand: 14-14. In de tweede helft wist Quintus een klein gaatje te slaan. Heerle kon dit niet dichten. Quintus won door de 32-29 zege voor de derde keer in zes wedstrijden.

Hoofdklasse C

WPK/Westlandia heeft de weg naar boven gevonden na een slechte opening van het seizoen. De Naaldwijkse ploeg bleef voor de derde keer op rij ongeslagen en heeft de bovenste ploegen in het vizier. HV Eemland, een samenvoeging van BDC en Fidelitas, kwam niet in het stuk voor. Westlandia opende met een 7-0 voorsprong en daarmee was de wedstrijd al gespeeld. De ruststand was in sporthal De Pijl 22-11 voor de thuisploeg. Na de pauze kon Westlandia de eigen score verdubbelen en won met 44-20.