Archief
Westlandia

Westlandia

Wie wint de handbal-streekderby van dit weekend?

De handbalsters van Veneco VELO en WPK Westlandia staan morgen (zaterdag) tegenover elkaar in de 2e divisie B. Een beladen streekderby waarin beide partijen de punten hard nodig hebben. Kan VELO haar goede reeks doortrekken? Of weet Westlandia te stunten en houdt zij de 2 punten in eigen huis?

Na vijf gespeelde wedstrijden staan de dames van Westlandia nog op 0 punten op de een-na-laatste plaats. VELO heeft door een keer winst en een keer gelijkspel 3 punten bij elkaar weten te sprokkelen en doet het dus ietsje beter dan de Naaldwijkers. Desondanks is het te weinig om uit de gevarenzone te blijven en staan de Wateringse dames nu op de achtste plaats.

VELO trainer Bart de Koning kent geen blessures in zijn selectie en zal dus met zijn sterkste ploeg afreizen naar Naaldwijk. De oefenmeester is erop gebrand om de twee punten mee te nemen naar Wateringen. "Het seizoen begon niet lekker voor ons. We verloren de eerste drie partijen en daarna speelden wij gelijk tegen Nieuwegein. De afgelopen week begon het team te draaien en wonnen wij in de competitie met 31-20 van AJ Sports Hellas en werd in de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag met maar liefst 42-20 gewonnen. We zitten dus in de goede flow, maar een streekderby brengt altijd een andere lading met zich mee", aldus De Koning.

Marc Klein van Westlandia wil vooral een leuke pot neerzetten tegen VELO."De afgelopen wedstrijden zat er een stijgende lijn in ons spel, maar wisten wij niet te winnen. Tegen VELO willen wij deze lijn doorzetten en de punten in Naaldwijk houden." Onder zijn speelsters lééft de partij tegen VELO en hoewel de tegenstandsters in een goede flow zitten, zijn Klein en diens ploeg niet bang. "Wij moeten uitgaan van onze kracht en spelen met ons hart", zegt hij.

Het belooft zaterdag een mooie pot te worden met twee teams die gebrand zijn op de overwinning. De wedstrijd begint om 19.00 uur in sporthal De Pijl in Naaldwijk.

Categorieen:
Wateringen Naaldwijk Sport