Zaterdagvoetbal: Lyra verspeelt kostbare punten in race periodetitel

Lyra heeft belangrijke punten gemorst in de race om de periodetiltel in de derde klasse B. De Lierenaren verloren met 4-3 uit bij MVV'27. Hierdoor ligt de strijd om de eerste periodetitel nog helemaal open en wordt deze pas op de laatste speeldag beslist.

VV Naaldwijk deed wel goede zaken in dezelfde klasse. In de streekderby tegen VV Maasdijk liepen de Naaldwijkers als winnaars van het veld. Aan de Lange Kruisweg in Maasdijk werd het 1-2 voor Naaldwijk. Roy Middelburg en Lauren Bouritius zorgden voor de doelpunten aan Naaldwijkse kant. Paul Groenewegen scoorde voor de thuisploeg. Met deze overwinning nadert Naaldwijk koploper Lyra tot op 1 punt en met een wedstrijd minder gespeeld.

Nog een Westlands onderonsje vandaag op het programma: Verburch ging op bezoek bij de buren van VELO. De Wateringers stonden al voor rust met 2-0 voor door doelpunten van Tom Koene en Yacine Tazi. Uiteindelijk werd het 3-0, nadat Joery Verbeek in de tweede helft het net wist te vinden. De Wateringers kunnen zich na deze overwinning terugvinden op de derde plaats met het zelfde puntenaantal als Naaldwijk, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld.

SC Monster liep averij op tegen de nummer laatst, Ariston' 80. Op sportpark Polanen kwam de thuisploeg al snel op 0-1 achterstand en moest in de aanval. Helaas zonder succes en daardoor keken de Monstenaren bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. Monster kon dit in de tweede helft niet meer rechtbreien en moest een verlies van 1-3 incasseren. Hierdoor staat Monster nu op de vierde plek met evenveel punten als Naaldwijk, Velo en MVV'27.

Schipluiden is afgehaakt in de strijd om de eerste periodetitel. In eigen huis werd met 0-1 verloren van Quick Steps en staat Schipluiden nu zevende op 3 punten van Lyra.

Voor Arend Balyon en KMD was het een heerlijk voetbalmiddagje. De speler van de Wateringers kon het net maar liefst drie keer vinden bij MSV'27. Hiermee was de honger van KMD nog niet gestild. De ploeg van trainer Martin de Graaf won met maar liefst 0-7 in Maassluis. De overige doelpunten kwamen van Thiemo Fidder, Jesse de Waard, Mitch van de Wetering en Jered Badal.

4e klasse D

Op sportpark De Groene Wijdte in Pijnacker moest Quintus het opnemen tegen Oliveo. Na een helft gespeeld te hebben stond er nog geen score op het bord. Pas in de tweede helft werd de wedstrijd beslist in het voordeel van de Heulenaren. Het was Jim Duyvesteijn die wist te scoren en de eindstand op 0-1 bracht.