Archief

Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande en HVC'10 pakken een punt

FC 's-Gravenzande wist voor het eerst geen tegentreffer te incasseren. HVC'10 leek te gaan winnen, maar zag de tegenstander toch langszij komen. Excelsior Maassluis en Honselersdijk kwamen niet tot score en verloren hun wedstrijd. VDL en Westlandia zagen eveneens de tegenstanders drie punten pakken.

Tweede Divisie

Het gaat de eerste zes wedstrijden zeer moeizaam voor Excelsior Maassluis. De tricolores hebben pas zes punten verzameld. De ploeg krijgt gemiddeld één doelpunt tegen en daar staat tegenover dat het scorend vermogen ver achterblijft. Met vier doelpunten uit zes wedstrijden zal dit beter moeten. Toch krijgt de ploeg voldoende mogelijkheden, maar doel treffen lukt niet. Nu bleek GVVV net te sterk voor Excelsior Maassluis. Het werd 1-0 voor GVVV.

Hoofdklasse A

Voor het eerst deze competitie heeft FC 's-Gravenzande de nul achterin weten te houden. Bij FC Rijnvogels kwamen de 's-Gravenzanders zelf ook niet tot score en dus werd de beginstand ook de eindstand. FC 's-Gravenzande blijft op de twaalfde plaats staan.

Eerste klasse A

Na de knappe overwinning op WV HEDW in het openingsweekend volgde voor Westlandia een teleurstelling. De Naaldwijkers verloren bij Forum Sport met 2-1. De winnende treffer van Forum Sport viel in de blessuretijd. Niet veel later werd een goal van Danny Bijl afgekeurd. Door de nederlaag zakt Westlandia naar plaats zes op de ranglijst.

Tweede klasse C

Na twee wedstrijden staat voor Honselersdijk de teller in punten en in doelpunten voor nog op nul. De Honselse ploeg is de enige ploeg in deze afdeling die het net nog niet heeft weten te vinden. Op sportpark De Strijphorst ontving de thuisploeg promovendus Die Haghe. De bezoekers gingen er met een 2-0 overwinning van door. Honselersdijk staat nu dertiende.

HVC'10 wist een puntje op te halen in en tegen Nieuwkoop. Lang keek het erop dat de Hoekse ploeg met de eerste driepunter naar huis terug ging keer, echter vlak voor tijd zette Nieuwkoop de 2-2 eindstand op het scorebord. De mooiste treffer kwam op naam van Lars Kortleven. De Hoekse speler legde vier verdedigers in de luren en verraste in de korte hoek de keeper. Dit betekende een 1-2 voorsprong voor HVC'10. HVC'10 blijft tiende.

Tweede klasse D

VDL ging op bezoek bij Zuidland en incasseerde de eerste nederlaag van het seizoen. Zuidland begroette de eerste drie punten dankzij een 3-1 overwinning. VDL staat twaalfde.