Archief
Van Marrewijk wint - foto Fred van der Ende

Van Marrewijk wint - foto Fred van der Ende

Van Marrewijk in 's-Gravenzande verrassende winnaar op 5 km

De wedstrijd over 5 kilometer bij de Rijk Zwaan Loop in 's-Gravenzande bracht zaterdagmiddag enkele verrassingen. Heulenaar Sjoerd van Marrewijk troefde Hagenaar Jeroen van Aken af en bij de vrouwen won Elsbeth Ciesluk in een tijd ruim onder de 17 minuten.

Van Marrewijk (Olympus '70) had dit jaar in het Agium Runcircuit in drie wedstrijden te maken gehad met Van Aken (Haag Atletiek) als een van zijn tegenstanders. Telkens was Van Aken de Heulenaar te snel af geweest. Zij kwamen nu in 's-Gravenzande schouder aan schouder de Langestraat in rennen, op een paar honderd meter van de eindstreep. Van Marrewijk zette een overtuigende sprint in en zegevierde in 15.46. Van Aken finishte enkele seconden later. De derde plaats was voor Dominic Bersee (Olympus '70) in 16.00.Elsbeth Ciesluk (Haag Atletiek) hoefde in deze wedstrijd slechts vier mannen voor zich te dulden, want achter Schipluidenaar Tristan Valkenburg (16.13), kwam zij al in 16.47 over de eindstreep. Tweede werd de 15-jarige 's-Gravenzandse Isa Leen (18.26) en als derde finishte haar plaatsgenote Ingrid le Comte, in 20.06.

10 Engelse Mijl

De wedstrijd over 10 Engelse Mijl (16,1 kilometer) werd, geheel volgens verwachting, gewonnen door Issak Berhane (Sparta Den Haag). Hij was vooraf al zeker van de overwinning in het Agium Runcircuit. Berhane kwam na 53.43 over de streep, op bijna een minuut gevolgd door Zoetermeerder Maarten van Zetten (54.40). Beste regio-atleet was Gerard de Lange (AV Waterweg) in 59.22.

Bij de vrouwen won de eveneens favoriete Marlies Jongerius. Met haar tijd van 1.01.17 kwam de Wateringse dicht in de buurt van haar twee jaar geleden gelopen persoonlijk record op deze afstand. Als tweede finishte Carla Ophorst. De Honselse kwam in 1.04.29 over de eindstreep.