Archief
Bradelierloop 2017 - foto Carry Wilmink

Bradelierloop 2017 - foto Carry Wilmink

Vooral bij de mannen nog spanning in finale van Agium Runcircuit

Bij de finale van het Agium Runcircuit 2017, komende zaterdag in 's-Gravenzande, is het vooral nog spannend bij de mannen senioren. Issak Berhane (Sparta) is niet meer in te halen, maar twee andere Haagse atleten zullen aan de Rijk Zwaan Loop moeten deelnemen om op het podium van het eindklassement te komen.

De hardlopers dienen immers aan zeker vijf van de negen wedstrijden deel te nemen voor een plek in het eindklassement. Indien Michael Megos en/of Tesfit Ghide ontbreken, ontstaan er bij de senioren podiumkansen voor Dominic Bersee en Arco Poot.

Bij de mannen 35-plus gaat Bram van Dongen (Haag Atletiek) onbedreigd aan de leiding en is het zilver voor René de Lange. Honselersdijker René van der Stap staat nu op de bronzen positie in het tussenklassement, maar moet Agium-collega Marc Rotsaert niet uit het oog verliezen.

In de leeftijdscategorie mannen 45-plus leidt Lierenaar Paul Jansen, maar zit zijn clubgenoot van Olympus '70 Willem de Graaf op het vinkentouw. Bij de 55-plussers voert oud-Wateringer Henri Havinga de ranglijst aan; Wim Voermans zit hem op de hielen.

Vrouwen

Bij de vrouwen heeft Marlies Jongerius de eindoverwinning al veiliggesteld. Alle zes keren dat zij deelnam, kwam de Wateringse (categorie 35-plus) als totaalwinnares uit de strijd. Bij de seniores leidt Janna van Dijk (Haag Atletiek), die zaterdag wel moet starten om aan de vereiste vijf deelnames te komen. Bij de 45-plussers is de Vlaardingse Monique Leentvaar al zeker van de winst; Anita Kleijweg staat nu op 'zilver', maar tevens op vier deelnames. De Honselse Carla Ophorst heeft de titel bij de vrouwen 55-plus al binnengesleept; Joke Immerzeel en Jolanda Ammerlaan azen op de andere podiumplaatsen.5 kilometercircuit


In het circuit van de wedstrijden over 5 kilometer gaan Jeroen van Aken (Haag Atletiek) en Heulenaar Sjoerd van Marrewijk met respectievelijk het goud en zilver aan de haal. Tristan Valkenburg en Maarten Bakker (beiden Olympus '70) zijn in de strijd om het brons. Bij de junioren is Thimo Kerklaan zeker van de winst; bij de masters gaat Maaslander Fred Louter fier aan de leiding, maar moet hij nog wel met deze wedstrijd het vereiste vijftal volmaken.

De huidige nummer 1 bij de vrouwen, Elsbeth Ciesluk (Haag Atletiek), zal zaterdag eveneens moeten deelnemen om de hoofdprijs in ontvangst te kunnen nemen. Haar clubgenote Irene Aldersma en de 's-Gravenzandse Ingrid le Comte hebben al voldoende deelnames om hun podiumplaatsen zeker te stellen. Thuisloopster Isa Leen heeft het alleenrecht bij de juniores. Bij de vrouwen masters heeft de Schipluidense Catherine Gudde het goud al 'in de knip'.

De Rijk Zwaan Loop gaat zaterdagmiddag om 13.30 uur van start met wedstrijden voor de schooljeugd. Om 14.30 uur starten de deelnemers aan de 10 Engelse mijl (16,1 km) in de Langestraat en tien minuten later valt het startschot voor de 5 kilometer.