Zaterdagvoetbal: Lyra, MVV'27, Naaldwijk en KMD winnen derby

In de derde klasse B werd het seizoen geopend met vier derby's en het waren wedstrijden met veel doelpunten. De spannendste was te zien op sportpark De Zweth. Opvallend is dat de derby's werden gewonnen door de thuisploeg. Twee andere regioploegen speelden gelijk. In de vierde klasse D opende Quintus met een overwinning.

Op sportpark De Zweth kreeg het publiek een mooie slotfase voorgeschoteld, waarin de beslissing in de laatste officiële minuut viel. Lyra won na een spectaculaire tweede helft met 3-2. Sportclub Monster opende de score via David de Ruiter en dit was ook de ruststand. Na de pauze wist Lyra het spelbeeld te veranderen. Raymond van den Akker en Robin Vijverberg brachten de thuisploeg met mooie doelpunten op een 2-1 voorsprong. Acht minuten voor tijd kreeg sportclub Monster de gelegenheid om de de stand gelijk te trekken. Koen Warners zag echter zijn inzet vanaf de strafschopstip gestopt worden door doelman Ritchie de Vreeden. Enkele seconden later was de stand toch gelijk door Ramon Bruers. De winnende treffer kwam op naam van Vijverberg.

De derby tussen Maasland en Maassluis werd gewonnen door Maasland. MVV'27 was de sterkste en won met 3-0 van MSV'71. Erik van Geest en Dennis Louter scoorden voor de thuisploeg voor de pauze. Na de doelwisseling bracht Louter met zijn tweede treffer aan alle onzekerheid een eind en zette de 3-0 eindstand op het scorebord.

KMD begon met een overwinning op Verburch. Arend Baylon scoorde de openingstreffer en dat deed hij direct uit een genomen corner. Marc Houtman bracht de tussenstand op 2-0. Jesse de Waard deed hetzelfde als Baylon en bracht KMD in veilige haven. Vlak voor tijd mocht Dave Zwinkels de eretreffer voor de bezoekers scoren. KMD won derhalve met 3-1.

Naaldwijk hield achterin de nul en won met 3-0 van streekgenoot Schipluiden. Laurens Bourtius opende na ruim tien minuten spelen de score. Nog voor de pauze verdubbelde Rashidi Gilkes de score. Sebastiaan van den Berg benutte in de tweede helft een strafschop en bracht de 3-0 eindstand op het wedstrijdformulier.

Maasdijk en GDA kwamen niet verder dan een 1-1 eindstand. De wedstrijd begon later in verband met de onthulling van het gedenkteken ter nagedachtenis aan clubicoon Hans Hoogeveen. Bart Hofstede scoorde voor Maasdijk de 1-0 vlak voor rust. Na de pauze kwam GDA langszij.

De wedstrijd tussen Duindorp en VELO eindigde zoals deze begon, namelijk 0-0.

Vierde klasse D

In de jacht op promotie opende Quintus de competitie met een overwinning. Charley van der Knaap scoorde de eerste treffer van het seizoen voor de Heulse ploeg. Jim Duijvesteijn en Daniël van Holsteijn brachten in de tweede helft de eindstand op 0-3.