Archief
Quintus

Quintus

Zaalhandbal heren: verlies voor teams Quintus

De selectieteams van Quintus moesten een nederlaag incasseren. Het eerste team moest diep buigen. Het tweede team verloor in de laatste seconde.

Bene-League

Voor de derde keer op rij trof Wematrans/Quintus een Belgische topclub en voor de derde keer op rij bleek de Belgische opponent te sterk. Titelverdediger van de Bene-League Handbal Achilles Bocholt liet niets heel van Quintus en won met 45-24. De ruststand was 23-11 in het voordeel van de Belgen. Het was de grootste nederlaag in twee seizoenen in de grensoverschrijdende competitie voor de Westlanders. Het was de tweede keer dat een tegenstander aan 40 of meer treffers kwam. OCI/Lions won vorig jaar met 40-23.

Eerste divisie

Een spannende wedstrijd was het tussen het derde team van Fiqas/Aalsmeer en de reserves van Wematrans/Quintus. Pas in de laatste seconde van de wedstrijd viel de beslissing. Helaas in het nadeel van de Heulse ploeg. De ruststand was 17-14 voor de thuisploeg in sporthal De Bloemhof in Aalsmeer. Na de pauze ontspon zich een mooi handbalduel. Quintus startte sterk na de pauze en kwam op een 20-19 voorsprong en hiel de voorsprong en kwam zelfs 24-22 voor. Daarna was het toch Aalsmeer dat het voortouw nam en met 28-25 aan de leiding kwam. In de slotfase wist Quintus een achterstand van 31-28 ongedaan te maken en leek de wedstrijd op 32-32 te eindigen. Aalsmeer wist na een overtreding een toegekende strafworp met 33-32 te winnen. Het was de eerste nederlaag voor Quintus en de eerste overwinning voor Aalsmeer. Rens Reijgersberg scoorde zeven keer en Stef van Kester was zesmaal succesvol.

Categorieen:
Sport