Facebook Quintus

Zaalhandbal dames: winst Quintus bij seizoensopening

In de eredivisie is de eerste speelronde gespeeld. Quintus startte met een duidelijke overwinning. De reserves van Quintus verloren voor de eerste keer dit seizoen.

Eindelijk mochten de damesteams in de hoogste klasse beginnen aan de competitie. Virto/Quintus ging op bezoek in 't Veld en trof in Maedilon/VZV een tegenstander die het vorig seizoen ook al trof. In Noord-Holland werd in de eerste helft weinig gescoord. De Heulse ploeg leidde halverwege de wedstrijd met 10-6. Na de pauze liep Quintus snel uit naar een 18-9 voorsprong. Tien minuten voor tijd was de marge tien treffers (23-13). In de laatste tien minuten liet de defensie bij Quintus nog één treffer toe (23-14) en liep in de slotfase weg naar een 29-14 overwinning.

De topper tussen ACMAA/DSVD en de reserves van Virto/Quintus werd een prooi voor DSVD. In sporthal 't Hoge Vonder in Deurningen bleek de thuisploeg net iets te sterk. In de eerste helft had Quintus nog grip op het duel en ging het rusten met een 17-13 voorsprong. Na de pauze was het DSVD dat de controle van de wedstrijd overnam. De kampioenskandidaat won met 35-29 en blijft na drie wedstrijden ongeslagen. Quintus leed de eerste nederlaag van het prille seizoen.