Archief
PR Olympus70

PR Olympus70

Teams Olympus '70 herenigd in competitie 2018

De competitieteams van de mannen en de vrouwen van Olympus '70 worden het komend jaar herenigd. Beide teams komen dan uit in de tweede divisie van de Atletiekunie. Dat is de uitkomst van de zeer spannend verlopen landelijke promotie/degradatiewedstrijden die zondag op en rondom de kunststofbaan in Naaldwijk zijn gehouden.

Het Westlandse vrouwenteam streed daar tegen degradatie uit de eerste divisie en het mannenteam had zich juist geplaatst voor de promotiewedstrijd naar de eerste divisie. Een klassering bij de eerste vier was vereist om volgend jaar in de eerste divisie te mogen uitkomen.

Het vrouwenteam werd vijfde op slechts 1 punt achter het Utrechtse Hellas (102 om 101). De mannen werden zevende met 98 punten, waar er 101 nodig waren voor promotie.

Zweedse estafettes

Het bleef tot op het laatst spannend. Nadat een reeks van loop-, spring- en werponderdelen was afgewerkt, werd de afsluiting gevormd door de Zweedse estafette, over 400, 300, 200 en 100 meter. Zowel het kwartet van Olympus '70 bij de vrouwen als dat bij de mannen presteerde maximaal door dit slotonderdeel te winnen en daarmee 12 punten binnen te slepen. Zij waren echter afhankelijk van de posities van de directe concurrenten in de uitslag van dit onderdeel. En in beide gevallen deden die het voor Olympus '70 te goed.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Sport