Zaalhandbal: Quintus start thuis met een nederlaag

De streekploegen Quintus en DIOS zijn na twee competitieronden nog puntloos. Quintus verloor voor de tweede keer op rij van een Belgische ploeg. DIOS moest de punten laten aan de reserves van Volendam.

Bene-League

De eerste thuiswedstrijd van Wematrans/Quintus leverde geen punten op tegen het ook nog puntloze Callant Tongeren. In de Eekhouthal won de Belgische ploeg met 31-24.

Quintus werkte hard, maar het ontbrak de ploeg aan chogme. Verdedigend mag de ploeg harder voor de dag komen om een opponent af te stoppen en aanvallend mag Quintus met meer overtuiging voor de dag komen. Ondanks de nederlaag deed Quintus er alles aan om een goed resultaat te behalen.

In het eerste kwartier van de wedstrijd kon Quintus gelijke tred houden met de Belgische opponent (6-8), maar in de laatste gedeelte van de eerste helft liep Tongeren weg. Binnen no-time was het 7-13. Deze marge bleef ongeveer gehandhaafd en de ruststand was 16-11 in het voordeel van Tongeren.

Na de pauze kwam Quintus gemotiveerd uit de kleedkamer en was vastberaden om wat aan de achterstand te doen. Tongeren behield wel de marge, maar kreeg het moeilijk. Binnen de 36ste minuut en de 45ste minuut kroop Quintus dichterbij en verkleinde het de achterstand naar drie treffers (18-21).Het gat dichten lukte niet en Tongeren bleef rustig en liep in de slotfase uit naar een comfortabele en misschien wel te ruime overwinning op Quintus met 31-24.

Na de mooie streekderby tegen de reserves van Quintus ging DIOS in en tegen Volendam op jacht naar de eerste twee punten van het seizoen. De ploeg uit Midden-Delfland deed er alles aan om een goed resultaat te halen, maar moest uiteindelijk toezien dat de reserves van Kras/Volendam een nipte overwinning wisten te vieren.

Na 60 minuten zenuwslopend handbal won Volendam met 26-25. Hierdoor behaalde de thuisploeg met moeite de eerste punten van het seizoen. Het spektakel ontstond in de tweede helft. De eerste helft was afgesloten met een 11-11 tussenstand. Halverwege het tweede bedrijf nam Volendam een voorsprong van vijf treffers. Daarna wist DIOS In de slotfase terug te komen in de wedstrijd en kreeg zelfs in de laatste minuut de kans op de gelijkmaker. Deze kans ging er niet in en moest DIOS genoegen nemen met een 26-25 nederlaag.

Frank Snelder maakte de meeste treffers (9). Ricardo Zeestraten zat weer op de bank. De speler was zeven maanden uit de roulatie vanwege een achillespees blessure, maar kwam nog niet in actie.

DIOS zal volgende week tegen EHC gaan proberen om van de nul af te komen.