Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Doorstart van stichting Topsport Westland

In aanwezigheid van een aantal Westlandse topsporters en wethouder Ouwendijk heeft dinsdagavond de doorstart van de stichting Topsport Westland plaatsgevonden. De stichting wil onder meer aan subtoppers de gelegenheid bieden zich te presenteren en daarmee het bedrijfsleven te interesseren voor ondersteuning.

Het mooiste voorbeeld van zo'n match stamt uit de eerste periode van Topsport Westland (2010-2014) en betrof de Naaldwijkse voetbalster Mandy van den Berg, die in genoemde periode bij ADO Den Haag speelde. Zij had behoefte aan een auto om makkelijker naar de trainingen te komen en daarna weer op huis aan te gaan. Zij kreeg die auto destijds ter beschikking gesteld door businessclub Westland United bij ADO Den Haag.

De meest logische plek voor zo'n match vormden de Sportcafés die werden gehouden bij een vereniging of bij een sportminnend bedrijf in het Westland. Daar konden sporters zich achter het spreekgestoelte presenteren, vertellen wat hun doelen zijn en ook wat zij terug kunnen doen voor sponsors.Komend najaar wil de stichting, die nog steeds onder voorzitterschap staat van Carlieke van Staalduinen (moeder van tennisser Thiemo de Bakker), haar eerste nieuwe sportcafé houden. Er wordt alles op alles gezet, dat daarbij voetbalcoach Sarina Wegman als spreekster kan optreden.

Website

Dinsdagavond is, tijdens het doorstartmoment in het Intergreen Athletic House in Naaldwijk, de nieuwe website gelanceerd. Deze omvat onder meer portretjes van Westlandse topsporters, nieuws over prestaties en een agenda van regionale topsportevenementen. De stichting is ook actief op Twitter (@TopsportWL).

Wethouder Ouwendijk vermeldde dat er momenteel in de gemeente 50 sporters zijn met een zogeheten NOC*NSF-status. Ook biedt de gemeente steun aan de stichting en aan individuele sporters. Zo kreeg eind januari dit jaar schaatsster Jutta Leerdam - tijdens het Westlands Sportgala - als eerste van een reeks sporters een stimuleringsbijdrage van 1.000 euro.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Sport