Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Renewi nieuwe hoofdsponsor voor Profronde Westland

Afvalverwerker Renewi zal het komende jaar als hoofdsponsor verbonden zijn aan Profronde Westland, zoals de Wateringse Wielerdag voortaan door het leven gaat. Het gaat vooralsnog om een proefjaar, maar volgens organisator Marco Vijverberg is de intentie om vervolgens een contract te sluiten van drie tot vijf jaar.

Renewi komt voort uit een fusie tussen Van Vliet Contrans en Van Gansewinkel. "Van Vliet was altijd al een grote sponsor voor ons, maar nooit hoofdsponsor. We zijn er hartstikke blij mee", aldus Vijverberg.

In 2015 was Sir Winston nog de belangrijkste geldschieter voor het wielerevenement. "Die vonden het voetballen uiteindelijk toch belangrijker dan het wielrennen", aldus Vijverberg. Daardoor kende de vorige editie geen hoofdsponsor.



Komt Dumoulin?

Het deelnemersveld van Profronde Westland, die wordt donderdag 27 juli gehouden, is nog leeg. Vijverberg hoopt echter binnenkort de eerste grote naam bekend te kunnen maken. "Ik hoop vandaag of morgen iets te horen over Tom Dumoulin." Net als vorig jaar zit echter de Spaanse klassieker San Sebastian in de weg, die twee dagen na de Wateringse ronde plaatsvindt. "De kans bestaat dat hij donderdag dus al die richting op moet", meldt Vijverberg.

Categorieen:
Wateringen Westland Sport