Archief
Marlies Jongerius volgt in opperste concentratie - foto-Koos Ophorst

Marlies Jongerius volgt in opperste concentratie - foto-Koos Ophorst

Marlies Jongerius loopt in Kwintsheul naar persoonlijk record

De Wateringse hardloopster Marlies Jongerius heeft vrijdagavond haar persoonlijk record op de 10 kilometer met tien seconden aangescherpt naar 36.28. Zij deed dit tijdens de Verkade Klimaat Oranjeloop in Kwintsheul, het dorp waarin zij is opgegroeid.

Achter Jongerius legde Carla Ophorst beslag op de tweede plaats. De Honselse atlete had er 39.30 voor nodig. Derde werd Monique Leentvaar uit Vlaardingen in 42.05.

Bij de mannen op de 10 kilometer ging de zege naar Wynfrith Meijwes (Haag Atletiek) in 32.55, met op zes seconden Issak Berhane (Sparta) als tweede. Beste streekloper was Lierenaar Arco Poot, hij werd vierde in 34.47.

Nog net 14

Bij de vrouwen op de 5 kilometer was er eveneens een dubbelslag voor Olympus '70. Vier dagen vóór haar 15e verjaardag kwam Isa Leen uit 's-Gravenzande als eerste over de finish in 19.27. Op elf seconden volgde thuisloopster Marjolein van Marrewijk.

Bij de mannen op de 5 kilometer was Mike Teekens superieur. De Delftenaar won in 15.25. De tweede plaats was voor Monsternaar Arthur van Dijk, in 15.54. Hij werd op de voet gevolgd door Jeroen van Aken (Haag Atletiek).