VELO niet naar hoofdklasse

VELO heeft de hoofdklasse niet weten te bereiken. De Wateringse ploeg moest op sportpark De Bijlen in Alphen aan den Rijn winnen van Alphense Boys, maar slaagde daar niet in. Alphense Boys won met 4-1.

Misschien dat VELO nog een herkansing krijgt indien Jong Achilles'29 zich komende week terugtrekt uit de hoofdklasse. De herkansing vindt dan plaats komende zondag op neutraal terrein. Tegenstander is FC Boshuizen.

In de finalepoule hadden VELO en Alphense Boys evenveel punten, alleen het doelsaldo was beter van Alphense Boys. VELO had één opdracht en dat was winnen in Alphen. Vlak voor rust brak VELO de ban. Na twee goede kansen inclusief een afgekeurd doelpunt kwamen de bezoekers in minuut 44 op voorsprong. Roderick Meinema kon ook zelf schieten, maar gaf een niet te missen kans aan Michiel Draaisma.

Na de pauze begon Alphense Boys fel en kwam na ruim een uur op gelijke hoogte. Thom Nouwens benutte een strafschop: 1-1. VELO ontsnapte daarna aan aantal keren aan een tegentreffer. Daarna kreeg VELO het in het laatste kwartier moeilijker, want aanvoerder Daan van Rossum verdween met zijn tweede gele kaart voortijdig van het veld (72e minuut). De hoop van VELO vervloog na 82 minuten spelen. Stanley Mailoa knalde knap raak en zette de thuisploeg op koers voor een plaats in de hoofdklasse. In de laatste acht minuten scoorde Alphense Boys nog twee keer via Bryan IIiohan en Patrick Krop.