Valto promoveert naar overgangsklasse

Voor de eerste keer in de geschiedenis is Valto gepromoveerd naar de overgangsklasse op het veld. De Lierse ploeg won in een beslissingswedstrijd om het kampioenschap van ONDO uit Middelburg. In de competitie wonnen beide ploegen eenmaal van elkaar.

Beide ploegen waren in de competitie op een gedeelde eerste plaats geeindigd. Op het veld van korfbalvereniging Scheldevogels in Bergen op Zoom werd de beslissingswedstrijd om het kampioenschap gespeeld.

Valto opende wel score, maar daarna was het ONDO dat steeds de leiding had. De wedstrijd was vanaf de eerste minuut spannend. ONDO leidde bij rust met 9-8.

Na de pauze duurde tot in de laatste tien minuten dat Valto langszij kwam en de eerste voorsprong sinds de openingstreffer scoorde. De stand was nu 15-14 in het voordeel van de Lierse ploeg. ONDO kwam langszij en het was uiteindelijk Judith Goedendorp die de beslissende maakte. Door haar treffer won Valtto met 16-15.

ONDO liep door de nederlaag de dubbel mis, want in het zaalseizoen was de ploeg al kampioen geworden in de tweede klasse.