MSV'71 promoveert naar derde klasse

MSV'71 is gepromoveerd naar de derde klasse. Op eigen sportpark aan de Albert Schweitzerdreef moest de thuisploeg winnen om promotie te bewerkstelligen. Tegenstander Loosduinen had aan een gelijkspel voldoende om derdeklasser te blijven.

MSV'71 had in de mini-competitie de eerste wedstrijd tegen Madestein gelijkgespeeld, terwijl Loosduinen van de buurman had gewonnen.

MSV'71 had een droomstart, want na drie klokrondjes lag de bal al achter de Loosduinse doelman. Christiaan van der Pol opende de score, waarna Matthijs Janssen de marge verdubbelde. Dit was na ruim 36 minuten spelen. Loosduinen deed in de allerlaatste moment van de eerste helft iets terug. Tim Vrieling was de maker van de aansluitingstreffer.

Na de pauze was de spanning aanwezig. MSV'71 hield zich knap staande. Loosduinen moest, drong aan en gaf achterin steeds meer ruimte weg. MSV'71 kreeg het benauwd toen Joey Frerichs na twee keer geel voortijdig naar de kleedkamers werd gestuurd. Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd scoorde invaller Brahim el Boushikhami de bevrijdende treffer voor MSV'71. In blessuretijd kwam Loosduinen weer dichterbij door een doelpunt van Jeroen Rampaart. Nog voor het laatste fluitsignaal moest Loosduiner Kevin Baptiste na zijn tweede gele kaart het veld eerder verlaten.

MSV'71 won met 3-2 en promoveert naar de derde klasse en Loosduinen keert na één jaar weer terug naar de vierde klasse. MSV'71 kwam in het seizoen 2012-2013 voor het laatst uit in de derde klasse en werd toen allerlaatste en degradeerde het naar de vierde klasse.