foto Leo de Jong WOS Media

Lyra gedegradeerd naar derde klasse

Lyra is gedegradeerd naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal. De Lierse ploeg moest in een tweeluik tegen Nieuwkoop uitmaken welke ploeg volgend jaar in de tweede klasse actief zal zijn.

In de return moest Lyra een 2-1 achterstand ongedaan maken. Op sportpark De Zweth werd het uiteindelijk een thriller met voldoende kansen voor de thuisploeg, echter de afronding was niet voldoende. Nieuwkoop opende na negen minuten spelen de score. Sander van de Helder was de doelpuntenmaker. Lyra kreeg enkele kansen om de gelijkmaker te scoren, maar het waren de bezoekers die op slag van rust de marge verdubbelden. Jeffrey Pieterse schoot raak.

Na de pauze kwam Lyra binnen tien minuten langszij. Na ruim 49 minuten spelen scoorde Coen van Mil uit een toegekende strafschop. Vier minuten later maakte Van Mil zijn tweede treffer van de middag. Een spannende ontknoping volgde met kansen voor beidde ploegen, waar Daan van Marrewijk zijn inzet van doellijn gehaald zag worden. Met nog ruim een kwartier spelen kwam Nieuwkoop weer op voorsprong. Roland Kooijman scoorde de derde treffer. Vijf minuten voor tijd was alle hoop van Lyra vervlogen. Pieterse scoorde weer uit een strafschop: 2-4. Dit betekende ook de eindstand.

Voor Lyra betekende het dat het voor het eerst sinds het seizoen 1995-1996 weer in de derde klasse zal gaan uitkomen met negen andere regioploegen. Naaldwijk, sportclub Monster, KMD, Verburch, VELO, Schipluiden, Maasdijk, MVV'27 en MSV'71.