Archief
RTV Rijnmond

RTV Rijnmond

Vilhena opent pannaveldje bij VDL

Tonny Vilhena heeft vrijdagmiddag zijn eigen pannaveldje geopend bij voetbalvereniging VDL-Maassluis. Daarmee is de geboorteplaats van de Feyenoord-voetballer nu twee speelplaatsen rijk die naar hem vernoemd zijn. In 2014 nam hij namelijk ook al een pannakooi ter hoogte van de Westlandseweg/Burgemeester Zaneveldstraat in gebruik.

Naast zijn eigen veldje, opende Vilhena ook de twaalf nieuwe, duurzame kleedkamers op het complex. Dat deed hij samen met de 90-jarige Bram Morin, de broer van zijn opa, die tevens het oudste lid van de vereniging is.

Vilhena speelde in de jeugd van VDL en werd in 2003 overgenomen door Feyenoord. In 2012 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal, waarmee hij vijf jaar later de landstitel veroverde.Erespeld der Gemeente

Tijdens de festiviteiten werd door locoburgemeester Kees Pleijsier de Erespeld der Gemeente uitgereikt aan Ton van Es voor zijn verdiensten voor VDL. Sinds 2002 is Van Es actief als adviseur beleidszaken en in 2007 werd hij bestuurslid accomodatiezaken. In die functie zette hij zich in voor de renovatie van het complex. Daarnaast was hij de ontwerper van de gedragscodes op de club en bedacht hij preventiemaatregelen tegen machts- en seksueel misbruik.

De Erepenning der Gemeente wordt uitgereikt aan personen, al dan niet ingezetenen van de gemeente, die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente.

Categorieen:
Maassluis Sport