Lyra en Naaldwijk door; sportclub Monster en Verburch uitgeschakeld in nacompetitie

De returns in de eerste ronde van de nacompetitie leverde spectaculaire wedstrijden op. Lyra verzekerde zich pas na verlenging en het nemen van strafschoppen voor de volgende ronde. Naaldwijk schakelde sportclub Monster uit, waardoor laatstgenoemde degradeert uit de tweede klasse. Verburch liet zich verrassen in en tegen Nieuwkoop. De beslissing viel pas in blessuretijd. Excelsior Maassluis plaatste zich voor de finale van de Regio Rijnmond Cup.

Sportclub Monster-Naaldwijk

Het doek is gevallen voor sprotclub Monster in de tweede klasse. Op sportpark Polanen verloor de tweedeklasser met 2-1 van streekgenoot Naaldwijk. Voor Monster betekende het een afscheid na vijf seizoenen op het niveau van de tweede klasse.

De eerste wedstrijd tussen sportclub Monster en Naaldwijk eindigde in 0-0. Deze stand stond ook na de eerste 45 minuten op het scorebord. De openingstreffer viel na 141 minuten spelen tussen beide ploegen. Jordi van Maanen reageerde attent op een voorzet van Frank van der Deijl en opende de score. Nog geen drie klokrondjes later was stand weer gelijk. Een schot van Michiel van den Berg verdween achter de Monsterse doelman. In het laatste kwartier reeg Patrick Johler zijn tweede gele kaart en daardoor moest Monster verder met tien spelers. Naaldwijk profiteerde en zeven minuten voor tijd scoorde A-junior Thomas Karsten op aangeven van Rashidi Gilkes de winnende treffer. Naaldwijk speelt in de finale van de nacompetitie tegen Reeuwijk.

Lyra-Koudekerk

Op sportpark De Zweth is Lyra door het oog van de naald gekropen en mag het zich nog steeds tweedeklasser noemen, maar er komt nog een zware finale aan voor de Lierse ploeg. Het duurde tweemaal negentig minuten plus meer dan 30 minuten verlenging voordat een beslissing viel tussen Lyra en Koudekerk. Pas in de blessuretijd van de tweede verlenging waren er doelpunten te vieren. Eerst kwam Koudekerk op een voorsprong en leek de buit binnen te hebben, maar enkele klokrondjes verder kreeg Lyra een strafschop. Routinier Coen van Mil nam zijn verantwoordelijkheid en schoot zijn ploeg langszij. De strafschoppenserie werd pas tijdens de tiende penalty beslist. Voor Lyra scoorden wederom Coen van Mil, Thom Kuyvenhoven, Gino Bozuwa, John Lagerwerf en Tim Herbert. De laatste strafschop van Koudekerk werd gemist.

Nieuwkoop-Verburch

In de slotseconde verzekerde Nieuwkoop zich na een spectaculaire wedstrijd voor de finale van de nacompetitie en speelt daarin tegen Lyra. Verburch verdedigde een 2-1 voorsprong en dankzij Sven Verbeek en Ricardo van der Knaap leidde de Poeldijkse ploeg na de eerste helft met 2-1. Na de pauze ging het verkeerd bij Verbruch. Nieuwkoop kwam langszij en wist in het derde kwart van de wedstrijd de 3-2 te scoren. De wedstrijd leek op een verlenging uit te lopen. Verburch werd in eerste instantie nog gered door een afgekeurd doelpunt van Nieuwkoop, maar in de blessuretijd van de wedstrijd counterde Nieuwkoop naar de 4-2 overwinning.

Excelsior Maassluis-Spijkenisse

Excelsior Maassluis plaatste zich na het nemen van strafschoppen voor de finale van de Regio Rijnmond Cup. Op eigen veld kwamen de tricolores in de tweede helft op een achterstand. Invaller Jeremy Moreno schoot de thuisploeg langszij. In de noodzakelijk strafschoppenserie stopte doelman Jesse Lub twee strafschoppen. Voor Excelsior Maassluis scoorden Niels Redert, Stephan Kruithof, Nedy, Tiryakiogluen Kevin Vink. Excelsior Maassluis speelt de finale tegen ASWH op zaterdag 10 juni op het terrein van Hillegersberg, aanvang 15.00 uur.