Archief

KNVB doet onderzoek naar ophef na wedstrijd GRC - VELO

De KNVB gaat onderzoek doen naar de ophef die ontstond na de voetbalwedstrijd tussen GRC Groningen en het Wateringse VELO. Wouter Horst, de scheidsrechter van dienst, zegt na de nacompetitiewedstrijd opmerkingen naar zijn hoofd te hebben gekregen vanuit Wateringse kant.

Aanvoerder Daan van Rossum kreeg in de wedstrijd, die door VELO met 0-1 gewonnen werd, een gele kaart wegens tijdrekken. Dit betekende voor hem een schorsing voor de nacompetitiewedstrijd tegen DESO van komende donderdag. Volgens de politie zouden er vervolgens na de wedstrijd op de parkeerplaats opmerkingen zijn gemaakt richting de scheidsrechter, die voor hem bedreigend overkwamen.

"Wij hebben met de scheidsrechter en de desbetreffende speler en een bestuurslid van VELO gesproken. Uit die gesprekken concludeerden wij dat er ongetwijfeld sprake zou zijn van een bedreigend gevoel van de scheidsrechter, maar dat het niet om een feitelijke bedreiging gaat", aldus politiewoordvoerder Anthony Hogeveen. De politie heeft daarom Horst geadviseerd de KNVB van het voorval op de hoogte te stellen.

De KNVB zegt verklaringen te hebben opgevraagd bij beide teams en bij de scheidsrechter. "We zullen op dit moment niet inhoudelijk op de zaken ingaan. De tuchtcommissie zal dit eerst gaan onderzoeken", aldus woordvoerder Bram Groot.

Louis de Letter, secretaris van VELO, laat weten dat de club intern gaat onderzoeken wat er precies is voorgevallen. "Woensdagavond moeten wij namelijk die verklaring hebben afgegeven bij de KNVB", aldus De Letter.

Categorieen:
Wateringen Sport