Archief

Veldkorfbal: Valto blijft op kampioenskoers; ONDO bijna veilig

Op de laatste speeldag hebben vier van de vijf regioploegen nog wat te winnen. Valto kan kampioen worden, ONDO gaat voor lijfsbehoud, CKC Maassluis moet minimaal gelijk spelen om tweedeklasser te blijven en Dijkvogels heeft aan een gelijkspel voldoende om een promotiewedstrijd te spelen.

Eerste klasse E

De spanning stijgt in deze klasse. Met nog één wedstrijd ronde te gaan staan Valto en ONDO nog steeds aan de leiding. Volgende week is de laatste speeldag en dan kan één van de twee ploegen kampioen zijn of wordt een beslissingswedstrijd om het kampioenschap gespeeld. Het kan ook nog zo zijn dat Albatros gelijk komt met de twee koplopers en dan volgt een mini competitie om het kampioenschap.

Tijdens de voorlaatste speelronde maakten Valto en ONDO geen fout. De Lierse ploeg won op sportpark De Zweth met 20-16 van Excelsior. ONDO won met ruim verschil van Vitesse (27-16). Volgende week sluit Valto af met de uitwedstrijd bij Fortis in Oost-Souburg. Albatros kan Valto helpen door ONDO van een overwinning af te houden. Albatros heeft hier nog een belang omdat het maar twee punten achter staat op de twee koplopers.

Eerste klasse F

Gaat het ONDO lukken om zich toch weer op het laatste moment veilig te spelen. Vorig jaar lukt het de 's-Gravenzandse ploeg eveneens op de laatste speeldag. Dit scenario staat weer voor de deur. ONDO won de voorlaatste wedstrijd van Rapid. Beide ploegen hadden zes punten en de verliezer moest gaan vrezen voor naderende degradatie. In het hol van de leeuw won ONDO met 15-12 en legde hiermee een basis voor mogelijk klassenbehoud. IJsselvogels verloor en heeft als nummer zes evenveel punten als nummer zeven ONDO. Volgende week volgt de ontknoping.

Het zal een lastig karwei worden voor ONDO. Op het Julianasportpark ontvangt ONDO nummer twee van de ranglijst VEO. Nummer laatst Rapid speelt tegen IJsselvogels. Het kan zelfs zijn dat Rapid, IJsselvogels en ONDO een beslissingsreeks moeten gaan spelen voor degradatie, p/d-wedstrijd en klassenbehoud. Een ander scenario is dat ONDO zich veilig speelt. Het laatste scenario is dat ONDO en IJsselvogels een beslissingswedstrijd spelen voor een p/d-wedstrijd en klassenbehoud.

Tweede klasse G

CKC Maassluis moet op de laatste speeldag minimaal een punt halen om niet veroordeeld te zijn om een beslissingswedstrijd te spelen om degradatie te ontlopen. CKC Maassluis verloor op het Wipperspark met 24-20 van KOAG. De bezoekers hadden de twee punten ook hard nodig en speelden zich veilig. CKC Maassluis heeft met nog één speelronde te gaan twee punten voorsprong op de gedeeld nummers zes VIKO en Viking. CKC Maassluis sluit de competitie af tegen Viking. VIKO treft DES. Het kan zelfs zo zijn dat drie clubs op een gedeelde vijfde plaatst terecht komen, waardoor een mini-competitie noodzakelijk is voor lijfsbehoud en degradatie.

ODO verloor de laatste thuiswedstrijd met 19-15 van DES. Later bleek dat RWA gewoon gewonnen had en net als in de zaal het kampioenschap kon vieren. ODO zal het volgend seizoen zonder Lotte Dingjan moeten doen. De speelster gaat een nieuw avontuur aan bij Nieuwerkerk.

Derde klasse K

Dijkvogels staat op pole-position voor een promotiewedstrijd naar de tweede klasse. De Maasdijkse ploeg heeft nog één punt nodig om dit te bewerkstelligen en kan dat doen in de laatste wedstrijd tegen ADO. Aan de andere kant heeft ADO de overwinning hard nodig om naast Dijkvogels te komen om zodoende ook nog kans te maken op een promotiewedstrijd.

Dijkvogels ging op bezoek bij Olympia en won met 27-12. ADO, dat gelijk stond met Dijkvogels, verloor verrassen en dat kwam Dijkvogels dus goed uit in aanloop naar de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Categorieen:
Maasdijk Maassluis Sport