Zaterdagvoetbal: Naaldwijk in nacompetitie; KMD niet; Maasdijk veilig

Op de laatste speeldag heeft KMD een plaats in de nacompetitie aan zich voorbij zien gaan. Naaldwijk profiteerde en gaat nu proberen om naar de tweede klasse te promoveren. Maasdijk speelde zich op eigen kracht veilig en won SEV en gaf de tegenstander het laatste zetje voor degradatie.

Wat een spanning in deze klasse voor drie regioploegen. KMD, Naaldwijk en Maasdijk. Vooral voor KMD zijn de druiven zuur. De ploeg stond nagenoeg de gehele competitie op een tweede plaats en verloor de laatste weken grip op het spel en liet de "zekere" nacompetitie aan zich voor bij gaan.

KMD moest op eigen veld winnen van streekgenoot MVV'27, maar de Maaslandse formatie deed haar sportieve plicht en won met 4-3. Op sportpark Keenenburg won Naaldwijk met 2-0 en verzekerde zich van een plaats in de nacompetitie. Het neemt de vervangende periodetitel over van kampioen Die Haghe. Sportclub Monster is de tegenstander. De tegenstander voor deze twee ploegen is in de finale van de nacompetitie GDA of CVC Reeuwijk.

Maasdijk won na een spannende wedstrijd met 3-2 van SEV en verzekerde zich na een zeer moeizaam seizoen weer van een plaats in de derde klasse. SEV degradeert door dit resultaat. Verburch speelde op eigen veld 0-0 gelijk tegen Quick Steps. De Haagse ploeg speelt p/d-wedstrijden voor lijfsbehoud. Verburch ploeg speelt in de nacompetitie tegen Nieuwkoop. De winnaar speelt in de finale van de nacompetitie tegen Lyra of Koudekerk.

VELO eindigde het seizoen met een nederlaag. Loosduinen won met 4-3 en is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Loosduinen speelt onder andere tegen MSV'71.

Verburch, Naaldwijk en GDA spelen nacompetitie voor promotie. Quick Steps en Loosduinen spelen p/d-wedstrijden. SEV en Houtwijk zijn gedegradeerd.

Vierde klasse D

Quintus eindigde de competitie met een ruime overwinning op DHC. Aan de Leeuwerik in Kwintsheul won de thuisploeg met 7-1.

MSV'71 verslikte zich in GLZ Delfshaven. De nummer tien van de ranglijst won met 3-0. MSV'71 speelt tegen Loosduinen en Madestein voor een plaats in de derde klasse.