Archief

Veldkorfbal: ONDO vecht voor laatste kansen; Dijkvogels laat zich verrassen

Valto blijft op kampioenskoers. De Lierse ploeg won wederom. ONDO strijdt voor de laatste kansen en won knap van Ijsselvogels. Dijkvogels liet in de strijd om het kampioenschap punten liggen en moet nog twee keer winnen voor beslissingswedstrijden voor promotie. ODO blijft hopen op een misstap van RWA. CKC Maassluis is nagenoeg veilig.

Eerste klasse E

De spanning stijgt voor de koplopers Valto en ONDO. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben beide ploegen evenveel punten. Albatros volgt op twee punten. De titelstrijd wordt waarschijnlijk op de laatste speeldag beslist. ONDO treft dan Albatros en Valto kan dan wel eens profiteren van puntverlies van ONDO.

Op wedstrijddag twaalf won De Lierse ploeg makkelijk van nummer vier Vitesse. Op sportpark De Bongerd won Valto met 20-11. Volgende week komt nummer zes Excelsior op bezoek in De Lier. Excelsior is veilig.

Eerste klasse F

In de strijd tegen degradatie pakte ONDO twee belangrijke punten. Op het Julianasportpark won de thuisploeg met twee treffers verschil van IJsselvogels. Met nog twee duels te gaan staan ONDO en Rapid op een gedeelde zevende en laatste plaats. Volgende week ontmoeten beide ploegen elkaar in Haarlem.

De eerste ontmoeting tussen beide ploegen werd gewonnen door ONDO. Rapid speelt daarna tegen IJsselvogels dat nog niet veilig is. ONDO sluit af tegen VEO.

Tweede klasse G

Kan ODO nog langszij komen bij koploper RWA? Met nog twee wedstrijden te gaan, lijkt dat een utopie. RWA speelt volgende week tegen VIKO en dat is de kampioenswedstrijd. Mocht het toch zijn dat ODO wint en RWA verliest dan komen deze twee ploegen elkaar op de laatste speeldag van de competitie tegen.

ODO won na een lastige wedstrijd met 17-15 van Viking in Wijk bij Duurstede. Lotte Dingjan werd topscorer met zes treffers. CKC Maassluis is officieus veilig en heeft nog één punt nodig. CKC Maassluis won met 24-17 van ACKC.

Derde klasse K

In de strijd om het kampioenschap liet Dijkvogels twee dure punten liggen. De Maasdijkse ploeg liet zich verrassen in de uitwedstrijd tegen NIO. Aan de Abeelweg in Rotterdam verloor Dijkvogels met 18-14. Dijkvogels speelt volgende week tegen Olympia. Op de laatste speeldag speelt het tegen ADO. Dijkvogels of ADO gaat beslissingswedstrijden spelen voor een plaats in de tweede klasse.