Archief
Archieffoto Omloop Ter Heijde

Archieffoto Omloop Ter Heijde

Marlies Jongerius wint in Ter Heijde

Snelste vrouw in de Omloop Ter Heijde was vrijdagavond de Wateringse Marlies Jongerius. Zij won de wedstrijd over 10 kilometer, waarvan een aanzienlijk deel over het strand, in 40.54. Dat was in dit geval drie minuten sneller dan de nummer 2, Carla Ophorst.

Halverwege de wedstrijd was Jongerius in de dorpskern ook al in eerste positie gepasseerd. Dat zelfde gold voor Issak Berhane uit Den Haag bij de mannen op de 10 kilometer. Hij passeerde na 5 km in 18.33 en voltooide de wedstrijd in 37.17. Tweede werd Bram van Dongen van Haag Atletiek in 38.08. Beste regioloper was René van der Stap uit Honselersdijk, in 39.38.

De wedstrijd over 5 kilometer werd, net als vorig jaar, gewonnen door Rijswijker Mike Teekens. Hij finishte nu in 17.49 en had daarmee 15 seconden voorsprong op Jeroen van Aken (Haag Atletiek). Beste streekloper was Monsternaar Robert Straub, in 18.28.

Bij de vrouwen ging de zege naar de 's-Gravenzandse Ingrid le Comte, in 23.00. Zij was daarmee 11 seconden rapper dan Irene Aldersma van Haag Atletiek.