Handbalster Broch wint Champions League

De Monsterse Yvette Broch heeft met haar club Györi Audi ETO KC de EHF Champions League gewonnen. Voor Broch was het de eerste keer dat zij deze prijs won. Na een bloedstollende finale in de Papp Laszlo Budapest Sportarena won de Hongaarse ploeg met 31-30 na verlenging van HC Varda ruit Macedonië.

De eerste helft sloot Györi af met een 15-12 voorsprong. HC Vardar wist in de tweede helft langzaam aansluiting te vinden. In de voorlaatste minuut scoorde HC Vardar de gelijkmaker (26-26). In de laatste minuut van de officiële speeltijd kregen beide ploegen nog een mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen.

Uiteindelijk moest de verlenging beslissing brengen in een met 12.000 toeschouwers gevulde Sportarena. Györi leidde na de eerste helft van de verlenging met 29-28. Na de tweede verlenging stond een 31-30 overwinning op het scorebord voor de Hongaarse kampioen.

Broch was tweemaal succesvol in de finale en kwam zo in totaal op 49 treffers in het Europese toernooi. Györi won voor de derde keer de Champions League.

CSM Buceresti won de strijd om het brons. De uittredend kampioen versloeg Buducnost met 26-20.