Archief

Zaterdagvoetbal: welke regioploegen gaan zich veilig spelen

De laatste speelronde gaat beslissen welke ploeg gaat degraderen, welke ploegen p/d-wedstrijden gaan spelen en welke ploegen veilig zijn. Het gaat tussen Honselersdijk, sportclub Monster, Lyra, VDL en Soccer Boys. In het uiterste geval volgt een beslissingsduel voor degradatie en een p/d-plaats.

Tweede klasse C

VDL heeft en had nog één punt nodig om veilig te zijn, maar liet de eerste mogelijkheid liggen in de uitwedstrijd tegen UVS. De Leidse ploeg won met 2-1 en is na een moeizaam seizoen veilig. VDL moet het in de laatste wedstrijd op nemen tegen Soccer Boys, dat moet winnen om nog een kans te maken om niet te degraderen. VDL staat nu negende en kan nog op een p/d-plaats terecht komen.

Lyra, sportclub Monster en Honselersdijk kunnen nog degraderen, op een p/d-plaats terecht komen of veilig geraken. Het wordt een mooie laatste speelronde waarin alles per minuut zal gaan wisselen.

Lyra behaalde een knap punt door bij Valken'68 gelijk te spelen. Na een spannende wedstrijd eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. Lyra staat twaalfde en heeft twee punten voorsprong op nummer 13 Soccer Boys. Lyra speelt volgende week thuis tegen Te Werve.

Honselersdijk knokte zich knap terug in de wedstrijd tegen Kethel Spaland. Op sportpark De Strijphorst kwam de degradant op een 2-0 voorsprong. In de tweede helft wist Honselersdijk deze achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning. Honselersdijk heeft één punt meer dan sportclub Monster en Lyra en staat op een voorlopige veilige plaats. Honselersdijk sluit af met een uitwedstrijd tegen HVC'10.

Sportclub Monster moest diep buigen tegen nummer voorlaatst Soccer Boys. De Westlanders lieten na om zichzelf een goede uitgangspositie te verwerven voor de laatste speelronde. Binnen een half uur was de stand 2-0 voor Soccer Boys. Uiteindelijk won Soccer Boys met 4-0. Sportclub Monster speelt thuis tegen Valken'68.

HVC'10 was de sparringpartner van Te Werve. In Rijswijk speelde de thuisploeg de kampioenswedstrijd. De promovendus won met 4-2 van HVC'10 en stoot na het tweede kampioenschap op rij door naar de eerste klasse. HVC'10 staat nu op plaats zeven.