Archief
foto Leo de Jong WOS Media

foto Leo de Jong WOS Media

Zaterdagvoetbal: Verburch winnaar derde periode

Verburch heeft zich geplaatst voor de nacompetitie. De Poeldijkse ploeg won de derde periode. KMD en Naaldwijk gaan uitmaken welke ploeg de laatste plaats in de nacompetitie gaat in nemen. Maasdijk moet nog aan de bak voor handhaving.Derde klasse B

Verburch heeft zich geplaatst voor de nacompetitie. In en tegen Loosduinen wonnen de Poeldijkers met maar liefst 6-2 en dat na een snel opgelopen achterstand van 2-0. Door het verlies van SEV tegen kampioen Die Haghe kon het feest beginnen bij Verburch. Verburch staat nu op plaats drie.

De laatste plaats in de nacompetitie wordt volgende week beslist. Het gaat tussen Naaldwijk en KMD. Eén van deze ploegen neemt de vervangende periode over van kampioen Die Haghe. KMD had zich in een rechtstreeks duel kunnen plaatsen voor de nacompetitie, maar daar dacht Naaldwijk anders over. Op sportpark De Hoge Bomen won de thuisploeg met 2-1. Het verschil is met nog één speelronde te gaan één punt in het voordeel van KMD. De Wateringers staan op plaats vier en Naaldwijk staan één plaats lager. Bij Naaldwijk werd afscheid genomen van Tim Kardol, Wouter van Dalen en Gerben Looije.

Maasdijk en Schipluiden lieten een 3-3 eindstand noteren. Door deze uitslag en de overige uitslagen is Schipluiden veilig en staat voorlopig op een negende plaats. Maasdijk staat tiende en is volgende week bij een overwinning op SEV zeker van klassenbehoud. Bij een ander resultaat behoort degradatie of een p/d-plaats tot de mogelijkheden.

VELO speelde zich veilig door een 4-1 overwinning op Quick Steps en staat nu op een achtste plaats. MVV'27 liet zich op eigen veld verrassen tegen GDA. De bezoekers wonnen met 2-1. De Maaslandse ploeg staat op plaats zes.