foto Leo Boon WOS Media

Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande kampioen

Na een spannende competitie heeft FC 's-Gravenzande verdiend het kampioenschap behaald. Na een enerverende wedstrijd tegen Forum Sport won FC 's-Gravenzande met 3-1 en dat was voldoende om het kampioenschap te winnen. Westlandia speelde gelijk.

Tweede Divisie

Excelsior Maasluis heeft de laatste thuiswedstrijd in winst omgezet. De tricolors gaven Jong Vitesse het laatste zetje richting de degradatie naar de Derde Divisie. Excelsior Maassluis won met 5-2 en dit was met de eerdere zege op HHC (3-0) de grootste winst in een thuiswedstrijd. Excelsior Maassluis staat vijfde en kan het seizoen volgende week afsluiten als mogelijk nummer vier.

FC 's-Gravenzande heeft het kampioenschap binnengehaald. Op het Julianasportpark won de thuisploeg met 3-1. De schrik zat er bij FC 's-Gravenzande goed in, want vlak voor rust scoorde Forum Sport de openingstreffer. Na rust wist FC 's-Gravenzande de achterstand binnen drie minuten om te buigen in een 2-1 voorsprong. Rob Klop zorgde voor de bevrijdende gelijkmaker en Frank Broos zorgde voor de voorsprong na het benutten van een strafschop. De wedstrijd werd in de laatste minuut beslist door Domingos Lopes de Brito.

Westlandia sloot de thuiswedstrijden af met een 3-3 gelijkspel tegen Nootdorp. De thuisploeg kwam op sportpark De Hoge Bomen op een 3-1 voorsprong en zag Nootdorp toch nog langszij komen.