foto Arie Dijkstra

Veldkorfbal: Valto wint topper

Valto won wederom een topper en zette mede-koploper Albatros aan de kant. ODO is bijna veilig. CKC Maassluis moet de laatste drie dagen aan de bak. ONDO moet vrezen voor rechtstreekse degradatie. ODO is bijna veilig. Dijkvogels houdt druk op de koploper.

Eerste klasse E

Valto heeft de topper tegen Albatros terecht met 17-13 gewonnen. Op sportpark De Zweth was het een spannende wedstrijd. De ruststand was 8-6 in het voordeel van de Lierse ploeg. Na ruim tien minuten spelen in de tweede helft was de stand gelijk: 11-11. In de resterende speeltijd wist Valto de overwinning veilig te stellen. Valto gaat nu samen met ONDO uit Middelburg aan de leiding. Albatros volgt op twee punten.

Eerste klasse F

ONDO heeft het koploper KCR flink moeilijk gemaakt. De 's-Gravenzandse ploeg verkocht de huid door en moest uiteindelijk een 20-19 nederlaag incasseren. Doordat hekkensluiter Rapid wist te winnen, staan ONDO en Rapid op een gedeeld voorlaatste plaats. Een van de twee ploegen zal degraderen en één ploeg speelt een p/d-wedstrijd. Volgende weeks peelt ONDO tegen IJsselvogels, deze ploeg heeft vier punten meer.

ODO heeft nog één punt nodig om veilig te zijn. Op sportpark De Commandeur won de thuisploeg met 12-10 van degradant ACKC. ODO staat op plaats twee. ODO gaat volgende week op bezoek bij Viking.

CKC Maassluis is uitgelopen op de nummer zeven van de ranglijst. De voorsprong van CKC Maassluis op de eerste degradatieplaats bedraagt nu twee punten met nog drie wedstrijden te gaan. CKC Maassluis won knap van de ongeslagen koploper RWA met 24-17. Volgende week ontvangt CKC Maassluis degradant ACKC.

Derde klasse K

Dijkvogels blijft de druk houden op koploper Seolto. De Maasdijkse ploeg won met 16-9 van Nikantes. Seolto heeft twee punten voorsprong op Maasdijk. Volgende week gaat Dijkvogels op bezoek bij nummer vijf NIO.