foto Henk Schaafsma WOS Media

Zondagvoetbal: Den Hoorn laat weer kans liggen op kampioenschap

Den Hoorn heeft voor de tweede keer op rij het kampioenschap niet in de wacht weten te slepen. Het gelijkspel tegen Teylingen was alweer de zevende puntendeling in twaalf uitwedstrijden.

Derde divisie B

Westlandia heeft de voorlaatste thuiswedstrijd met een ruime overwinning weten af te sluiten. Op sportpark De Hoge Bomen werd de grootste thuisoverwinning dit jaar genoteerd. JVC Cuijk werd met 6-1 verslagen. De ruststand was 0-0. Jeroen Spruijt was de man van de wedstrijd. De spits scoorde in een tijdsbestek van 12 minuten vier keer. Westlandia blijft tweede staan en maakt zich op voor de nacompetitie.

VELO heeft bereiken van de nacompetitie in eigen hand. Na een fantastisch slot van de wedstrijd behaalde de Wateringse ploeg een nipte 2-1 overwinning op TAC'90. De Haagse ploeg was in de slotfase op 1-0 gekomen en uiteindelijk wist VELO met vereende krachten de 2-1 overwinning binnen te halen. Door dit resultaat is VELO in ieder geval zeker van de vierde plaats op de ranglijst.

De laatste twee wedstrijden zal de ploeg uit Wateringen moeten winnen om het toetje te bereiken. Het mooiste is dat de komende tegenstanders ook kans maken op de nacompetitie. Het zijn FC Boshuizen en Poortugaal en deze ploegen gaan samen met VELO aan kop in de derde periode met 14 punten. Volgende week komt FC Boshuizen op bezoek in Wateringen. Niet alleen de derde periode ook de vervangende periodetitel voor de nummer drie van de ranglijst staat op het spel. FC Boshuizen heeft één punt meer dan VELO.

De kampioenskoorts blijft zeker nog een week aanhouden bij Den Hoorn. De ploeg uit Midden-Delfland verzuimde ook in de tweede kampioenswedstrijd om promotie veilig te stellen. Drie bussen vol supporters waren meegereisd om de spelers van Den Hoorn aan te moedigen in de uitwedstrijd tegen Teylingen. De wedstrijd begon goed voor Den Hoorn. Bas Kuppens opende al na ruim vijf minuten de score, maar Den Hoorn vergat door te drukken. Teylingen kwam voor rust zelfs nog op voorsprong (2-1). In blessuretijd van de tweede helft wist Anthony Sintniklaaas de gelijkmaker te scoren.

Doordat nummer twee RC'33 een half uur later klaar was tegen Concordia begon het lange wachten. Even was het kampioenschap daar bij een tussenstand van 2-2, maar de Reeuwijkse ploeg wist in de slotminuten toch de winst te pakken (3-2). Volgende week kan Den Hoorn het op eigen veld afmaken tegen RKDEO. Mocht het dan niet lukken dan moet op de laatste speeldag afgerekend worden met nummer twee RVC'33.