Archief

's-Gravenzanders maken dienst uit in eerste Westlandse Zwemloop

Twee 's-Gravenzandse atleten hebben zaterdag de 'Eerste Westlandse Zwemloop' naar hun hand gezet. Maarten Bakker en Marianne Goijert zegevierden in dit startevenement van de Westland Triathlon Vereniging (WTV) , dat werd gehouden in en rondom het zwembad De Hoge Bomen in Naaldwijk. Het WTV-debuut trok in totaal 54 deelnemers.

Doel van de zwemloop was om regiogenoten kennis te laten maken met de triatlonsport. Deelnemers konden kiezen uit twee afstanden. De lange afstand bestond uit 1 km zwemmen en 10 km hardlopen en de korte afstand uit 0,5 km zwemmen en 5 km hardlopen.



Aan de lange afstand werd door 24 atleten deelgenomen. Multisporter Maarten Bakker was na 13.30 minuten de eerste die het zwembad verliet en de hardloopschoenen aantrok. De atleet van Olympus '70 liep steeds verder uit en was de enige die binnen het uur finishte: 53.08.

Bij de vrouwen kwam Marianne Goijert als eerste uit het water en ook zij rende vervolgens onbedreigd naar de winst, in 1.02.30, de vierde tijd van het totale deelnemersveld.

De korte afstand werd bij de mannen een prooi voor Michel de Gier uit Kwintsheul. Deze doorgewinterde triatleet gaf de 29 andere deelnemers het nakijken en won in 29.23. Bij de vrouwen op deze afstand was het spannend. Het was de Naaldwijkse Diana Gram, die in 35.45 slechts vier seconden sneller was dan Jacqueline Spruijt.