Archief

Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande bijna kampioen

FC 's-Gravenzande kan op één speelronde van het einde het kampioenschap in de wacht slepen. Het zal dan moeten gebeuren in de thuiswedstrijd tegen de koploper in de derde periode Forum Sport, de bedwinger van sportclub Feyenoord.

Tweede divisie

Excelsior Maassluis heeft de uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC afgesloten met een 2-1 overwinning. Het was de eerste overwinning na vier wedstrijden zonder driepunter. De tricolores zijn veilig en kunnen zich opmaken voor een volgend seizoen in de tweede divisie.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande is nog één overwinning verwijderd van het kampioenschap. De 's-Gravenzandse ploeg speelde gelijk tegen Nootdorp (1-1) en zag nummer twee sportclub Feyenoord met 1-0 verliezen tegen Forum Sport. Het verschil tussen de koploper en de Rotterdamse ploeg bedraagt met nog twee wedstrijden te gaan vier punten.

FC 's-Gravenzande had in en tegen Nootdorp het betere van het spel en kreeg ook voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen, maar de doelman van Nootdorp was een grote sta in de weg. Daarnaast miste Ruben de Groot wederom een strafschop (stand 1-1), nadat hij vorige week ook al miste. Het kwam dus toch goed voor FC 's-Gravenzande en kan het op het eigen Juliana sportpark de titel pakken tegen Forum Sport. Daarnaast kan ook nog de derde periodetitel een prooi worden van FC 's-Gravenzande, maar dat kan pas op de laatste speeldag gebeuren.

Het seizoen voor promovendus Westlandia is nagenoeg klaar. De Naaldwijkse ploeg verloor met 1-0 van Sportlust'46 en heeft in de strijd om de derde periode vier punten achterstand op koploper Forum Sport. Ploegen die boven Westlandia staan in deze periode zijn Sportlust'46, sportclub Feyenoord en FC 's-Gravenzande, dus het moet heel gek gaan lopen wil Westlandia mee gaan doen aan de nacompetitie.