Archief
Google Earth

Google Earth

Raad Midden-Delfland staat achter plan met asbestboerderij

B en W van Midden-Delfland hebben goedkeuring gekregen van de gemeenteraad om de zogenoemde asbestboerderij Abtswoude 52 te saneren en om te vormen tot een "nieuw icoon in het landschap van Midden-Delfland". De gemeenteraad, met uitzondering van Mijn Partij, stemde dinsdagavond in met de voorstellen van B en W.

Het college van Midden-Delfland wil de gronden aankopen en deze vervolgens, in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, saneren. Daarna kan het perceel een nieuwe, recreatieve bestemming krijgen. Als de boel gesaneerd is, zou het complex moeten worden ingericht als "beleefbaar (agrarisch) groen met oog voor historische landschapselementen", met mogelijk een wandelverbinding (struinpad) naar de noordelijk gelegen Tanthofkade.



Van Trierum

Meerdere fracties spraken de wens uit om boer John van Trierum bij te staan in zorg, gezien de financiƫle situatie waarin hij nu verkeert. Wethouder Van Oord zei hierin geen garanties te kunnen geven, omdat Van Trierum momenteel geen inwoner meer is van Midden-Delfland. Ook kan de gemeente er niet voor zorgen, dat hij 'schuldenvrij' uit deze slepende kwestie komt.

Tijdens de raadsvergadering sprak Van Trierum zelf in. Hij gaf aan verdere stappen tegen de gemeente te zullen ondernemen als de plannen worden aangenomen.

Categorieen:
Midden Delfland Sport