Twitter Den Hoorn

Zondagvoetbal: Den Hoorn verliest kampioensduel

Den Hoorn en Westlandia hebben vanmiddag hun wedstrijd verloren, alleen VELO wist goede zaken te doen.

EVV-Westlandia 4-1 (2-0)

Westlandia kan zich definitief alleen nog maar richten op de nacompetitie. Door het verlies in Zuid-Limburg is het Amsterdamse De Dijk niet meer te achterhalen. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg door twee snel achtereenvolgende treffers al op 2-0. Na rust bouwde EVV de voorsprong nog verder uit naar 4-1.

De reserves van Westlandia zijn kampioen geworden van de hoofdklasse A en gaan strijden om het Nederlands Kampioenschap.

VELO-CVV Zwervers 3-0 (0-0)

VELO heeft zondagmiddag prima zaken gedaan in de poging om een ticket in de nacompetitie te behalen. De Wateringers speelden een slechte eerste helft, maar stelden na rust orde op zaken. Na een rode kaart voor een speler van Zwervers, liep VELO nog uit naar een 3-0 zege. De Wateringse ploeg is nog volop in de race voor een plaats in de nacompetitie zowel via de ranglijst als via de derde periode.

Den Hoorn-ROAC 0-2 (0-1)

Den Hoorn heeft haar kampioenswedstrijd niet weten te winnen en moet daarom nog minimaal een week wachten op de titel in 2C. ROAC, de ploeg uit Rijpwetering, wist met 0-2 te winnen. Bij rust was de stand 0-1, in blessuretijd werd de marge zelfs verdubbeld. Het was de eerste nederlaag dit seizoen voor de ploeg uit Midden-Delfland. Den Hoorn heeft met nog 3 duels te spelen nog 7 punten voorsprong op RVC '33. Beide teams spelen in de laatste competitieronde nog tegen elkaar.