Archief

Zaterdagvoetbal: Verburch aast op derde periode

Verburch heeft Naaldwijk een grote nederlaag bezorgd en is samen met SEV koploper in de derde periode. Schipluiden en Maasdijk volgen op kleine afstand. In de derde klasse is nog niet iedereen veilig, volgende week zal een groter gedeelte van de ploegen veilig zijn. Maasdijk pakte drie belangrijke punten in strijd om direct lijfsbehoud. MSV'71 zit in de wachtkamer voor een plaats in de nacompetitie.

Derde klasse B

Die Haghe heeft zich drie speelronden voor het eind gekroond tot de terechte kampioen van deze afdeling. In de laatste drie speelronden zijn nog vele belangen aanwezig voor het merendeel van de teams. Alleen de nummers één tot en met vier zijn op dit moment veilig.

Maasdijk vocht zich aan de Lange Kruisweg naar drie belangrijke punten. Hekkensluiter Houtwijk kwam op bezoek en kwam op een 1-0 voorsprong. Pas na twee rode kaarten aan de zijde van Houtwijk in de beginfase van de wedstrijd kon Maasdijk langzaam gaan denken aan punten. In het laatste kwartier scoorde de thuisploeg twee keer en had het drie belangrijke punten binnen. Maasdijk staat nu op een tiende plaats en dat is voor de eerste keer sinds speeldag negen. De overige speeldagen was de ploeg terug te vinden op plaats elf en lager.

Maasdijk is er nog lang niet, want SEV is bezig met een eindsprint en staat als nummer elf gelijk met Verburch als koploper in de derde periode. Maasdijk volgt overigens op twee punten. SEV won bij MVV'27 met 2-1 en de Maaslandse ploeg deed zichzelf te kort in strijd om de nacompetitie. Dit laatste kan de Maaslandse ploeg we vergeten. Mocht SEV als nummer elf de periode pakken dan gaat deze naar de eerst volgende op de ranglijst zonder periode, want op p/d-plaats kan je geen periodetitel in bezit krijgen. MVV'27 staat nu zesde.

Verburch blijft azen op een plaats in de nacompetitie. De Poeldijkse ploeg haalde flink uit bij streekgenoot Naaldwijk. Op sportpark De Hoge Bomen leed Naaldwijk de grootste nederlaag van e competitie. Verburch vertrok met een 5-1 overwinning en blijft samen met SEV aan de leiding in de derde periode. Het was een sleutelduel voor beide ploegen om de nacompetitie te bereiken. Dit werd beslist in het voordeel van Verburch. Naaldwijk staat nu vijfde en Verburch is terug te vinden op plaats vier. Naaldwijk kan nog wel nacompetitie halen, maar dan moet KMD volledig instorten.

Nummer twee KMD lijkt het spoor bijster en moet zich in de laatste drie wedstrijden gaan richten op het behouden van plaats twee of drie, als GDA tweede wordt, dan is de vervangende periodetitel voor KMD. Zakt de Wateringse ploeg verder weg dan kan het wel eens zijn dat er geen toetje komt dit jaar. Op bezoek bij een scherp Schipluiden verloor KMD met 3-0. Schipluiden kan zich volgende week veilig spelen en is nu terug te vinden op plaats zeven. Zelfs heeft het nog zicht op de derde periodetitel met drie punten achterstand op de koplopers.

VELO behaalde een belangrijke overwinning in strijd om lijfsbehoud. De Wateringse ploeg won van het ver weggezakte Ariston'80. In Delft won VELO met 4-2 en is nu terug te vinden op plaats acht.

Vierde klasse D

Het is spannend voor MSV'71 of het de nacompetitie kan bereiken. De strijd om de derde periode lijkt een prooi te worden voor Semper Altius waardoor de derde plaats op de ranglijst van belang is. De huidige nummer drie PPSC lijkt een zwaarder programma te hebben, dus heeft MSV'71 als het nog drie keer wint een ticket voor de play-offs binnen.

MSV'71 liet de grootste overwinning van het seizoen noteren. Het won op eigen veld met 15-1 van het arme Wanica Star en blijft vierde op één punt van PPSC.

Quintus won aan de Leeuwerik met 8-2 van GLZ Delfshaven en blijft daardoor nummer vijf op de ranglijst. De achterstand op MSV'71 bedraagt vier punten en de achterstand op PPSC bedraagt vijf punten. Volgende week gaat Quintus op bezoek bij PPSC.