Quintus dames 3

Zaalhandbal: overwinningen voor Quintus en DIOS

DIOS heeft de eerste overwinning in de nacompetitie weten te behalen. De dames van Quintus wonnen na een sterke tweede helft van SEW.

Eredivisie, kampioensgroep

Virto/Quintus heeft de vierde overwinning behaald en blijft derde in de kampioensgroep. Het halen van de finale is afhankelijk van puntverlies van VOC en Dalfsen, maar dat zal er gezien het programma niet inzitten en zal de Heulse formatie wederom genoegen moeten nemen met een derde plaats. Alleen een finaleplaats in het bekertoernooi kan het seizoen nog doen eindigen met een tastbare prijs.

In de voorlaatste thuiswedstrijd ontving Quintus nummer vier SEW. Na een matig begin en een zwakke eerste helft ontbrandde de wedstrijd pas kwa doelpunten in de tweede helft. Na ruim 21 minuten spelen was de stand 6-6 (!) en bij 7-6 kwam Quintus voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong en gaf dit niet meer weg. De ruststand was 13-9.

In de tweede helft liep Quintus in de eigen Eekhouthal langzaam weg van de opponent. Na 40 minuten spelen was de stand 19-12 en tien minuten later had SEW nog maar een keer gescoord en stond de teller bij Quintus op 26. De wedstrijd eindigde in een 32-15 overwinning voor de thuisploeg.

Eerste divisie, nacompetitie

DIOS heeft de eerste overwinning binnengehaald in de nacompetitie. In de Ballonhal won de thuisploeg verdiend van het derde team van Fiqas/Aalsmeer. De eerste helft oogde nogal rommelig aan beide kanten. DIOS ging de rust in met een 11-10 voorsprong. Na de pauze kwam DIOS in een beter ritme en onder aanvoering van een sterk keepende Barry Duindam en veelvuldig scorende Robin Huisman nam het afstand van Aalsmeer. De wedstrijd werd door DIOS gewonnen met 25-17. Volgende week zondag komt Olympia'89 op bezoek in Midden-Delfland. In de reguliere competitie won DIOS met 28-24 van de promovendus uit Os.

Het spelen van promotiewedstrijden lijkt niet meer haalbaar. Nieuwegein heeft alle drie wedstrijden tot nu toe gewonnen en heeft vier punten voorsprong op Olympia'89, Aalsmeer en DIOS met nog drie wedstrijden te gaan. Het zal raar moeten lopen als Nieuwegein geen p/d-wedstrijden zal gaan spelen.