Archief
foto Piet Voskamp WOS Media

foto Piet Voskamp WOS Media

Veldkorfbal: ODO wint derby; Dijkvogels verliest topper

Na een week is Valto de voorsprong als koploper weer kwijtgeraakt. ODO won de belangrijke wedstrijd tegen CKC Maassluis. ONDO kreeg weer een forse nederlaag te verwerken. Dijkvogels was in Zeeland niet opgewassen tegen Seolto.

Eerste klasse E

Valto is tegen een niet ingecalculeerde nederlaag aangelopen. De koploper verloor van het tegen degradatie vechtende KV Tilburg met 20-18. De ruststand was 11-11. Doordat ONDO en Albatros wel wisten te winnen, is het aantal koploper weer drie. Vitesse volgt op twee punten. Over drie weken staat de topper tegen mede-koploper Albatros in De Lier op het programma.

Eerste klasse F

Rechtstreeks klassenbehoud zit er naar alle waarschijnlijkheid niet in voor ONDO, dus zal de 's-Gravenzandse ploeg plaats zeven moeten zien vast te houden. ONDO verloor de uitwedstrijd van Futura. De Haagse ploeg was met 27-17 duidelijk te sterk. Met nog vier speelronden te gaan heeft ONDO twee punten voorsprong op hekkensluiter Rapid. Als dit gat over twee speelronden even groot is, dan valt op de voorlaatste speeldag misschien de beslissing voor plaats zeven. ONDO gaat dan op bezoek bij Rapid. Winst voor ONDO betekent een p/d-wedstrijd, verlies kan betekenen dat een beslissingswedstrijd tegen Rapid noodzakelijk kan zijn. ONDO hervat de competitie op 6 mei met een thuiswedstrijd tegen KCR.

Tweede klasse G

De streekderby tussen CKC Maassluis en ODO is een prooi geworden voor de Maaslandse formatie. Door de 25-23 overwinning verkrijgt nummer twee ODO meer lucht ten opzichte van de onderste ploegen en heeft nog twee overwinningen nodig om definitief veilig te zijn. Zorgen zijn er bij CKC Maassluis dat alle zeilen moet gaan bijzetten om niet op de zevende plaats terecht te komen. Dit betekent degradatie. CKC Maassluis heeft één punt voorsprong op de nummer zeven.

In de volgende ronde treft ODO hekkensluiter ACKC. CKC Maassluis gaat p bezoek bij koploper RWA, dat dan de kampioenswedstrijd speelt.

Derde klasse K

De topper tussen Seolto en Dijkvogels is geëindigd in een overwinning voor de ploeg uit Zeeland. Op sportpark Bonedijke in Vlissingen was de thuisploeg duidelijk de sterkste. Seolto won met 16-11. Seolto gaat nu alleen aan de leiding en heeft twee punten voorsprong op Dijkvogels. De Maasdijkse ploeg vervolgt over drie weken de competitie tegen Nikantes.