Archief

Zaterdagvoetbal: Verburch op jacht naar nacompetitie

Verburch is bezig aan een goede reeks in de derde periode en heeft kans op het binnenhalen van deze prijs. Naaldwijk is ook een kanshebber. Beide ploegen kwamen tot winst. De streekderby tussen MVV'27 en Maasdijk eindigde in een gelijkspel. KMD moet zich gaan richten op plaatsing voor de nacompetitie. Schipluiden won nipt en is op weg naar veilige haven. VELO kreeg klop bij bijna kampioen Die Haghe. MSV'71 en Quintus wonnen hun wedstrijd.

Derde klasse B

De strijd om het kampioenschap is definitief beslist. Over twee weken kan Die Haghe de verdiende titel in de wacht slepen in de thuiswedstrijd tegen Quick Steps. Die Haghe won met 4-0 van VELO en zag KMD met 3-2 verliezen van Quick Steps.

KMD moet in de laatste vier wedstrijden de tweede plaats zeker stellen, want dan is de ploeg sowieso zeker van nacompetitie. Verburch en Naaldwijk hebben vier punten achterstand op de Wateringse ploeg en kunnen nog roet in het eten gooien voor KMD, dat uitgeschakeld is in de derde periode.

VELO moet alle zeilen bijzetten om boven de streep te blijven. De Wateringse ploeg heeft vier punten voorsprong op nummer twaalf Maasdijk (eerste p/d-plaats).

In de strijd om de derde periode staat Verburch samen met SEV boven aan en volgt Naaldwijk op één punt. De Poeldijkse ploeg won met 3-0 van GDA en is hard op weg naar een plaats in de nacompetitie. Verburch staat vierde op de ranglijst. Naaldwijk boekte een zwaarbevochten overwinning op Loosduinen. Het werd een benauwde 2-1 overwinning. Naaldwijk staat vijfde op de ranglijst.

MVV'27, Maasdijk en Schipluiden doen in het kielzog van de koplopers nog mee in de derde periode, maar deze ploegen moeten wachten op een misstap van de ploegen boven hun. De streekderby tussen MVV'27 en Maasdijk eindigde in een gelijkspel. Op sportpark De Commandeur eindigde het treffen in een 2-2 eindstand. MVV'27 staat weer op een zesde plaats en Maasdijk blijft elfde staan. Maasdijk heeft één punt voorsprong op nummer 13 SEV en heeft één punt achterstand op nummer 10 Quick Steps. Spanning dus in de onderste regionen.

Schipluiden won met 1-0 van Houtwijk en pakte daarmee drie belangrijke punten om zich veilig te spelen. De voorsprong op nummer elf Maasdijk bedraagt nu zes punten. Schipluiden staat nu achtste.

Vierde klasse D

MSV'71 heeft nog altijd uitzicht op het bereiken van de nacompetitie. Op eigen sportpark won MSV'71 met 2-0 van AGE/GGK. Of de huidige vierde plaats voldoende is om de nacompetitie te bereiken wordt bereikt in vier spannende speelronden. MSV'71 heeft op de ranglijst één punt achterstand op PPSC, dat nu officieus de vervangende periodetitel heeft van de aanstaande kampioen. In de derde periode gaat Semper Altius aan de leiding met één punt voorsprong op PPSC en twee punten voorsprong op MSV'71. Wint de Haagse ploeg de derde periode dan moet MSV'71 als derde eindigen.

Quintus staat op plaats vijf en heeft vier punten achterstand op MSV'71 en lijkt op dit moment te moeten profiteren van misstappen van MSV'71 of PPSC om de nacompetitie te bereiken. Dit geldt ook voor de derde periode. Quintus won overigens met 3-2 van VOB.