foto Leo de Jong WOS Media

Zaalhandbal: Schipluiden speelt p/d-wedstrijden

Schipluiden zal zich moeten gaan proberen te handhaven middels een mini-toernooi. De laatste wedstrijd van het seizoen leverde een nederlaag op. VELO eindigde competitie als nummer vier na een mooi resultaat tegen Nieuwegein. De reserves van Westlandia wonnen ook.

Veneco/VELO is als vierde geëindigd en heeft daarmee het best mogelijk resultaat behaald. De Wateringse ploeg won de laatste wedstrijd van het seizoen. Aan de Noordweg was de ruststand tussen VELO en Nieuwegein 14-14. Pas in de tweede helft wist de thuisploeg definitief afstand te nemen van de bezoekers. VELO won met 35-27. Hoofdsponsor Veneco heeft het contract met de Wateringse ploeg met vier jaar verlengd.

Wat al enkele weken in de lucht hing, werd in de Postkogekohal in de wedstrijd van de waarheid duidelijk. Om ook volgend seizoen in de hoofdklasse te kunnen uitkomen, zal Schipluidenzich veilig moeten gaan spelen tijdens een mini-toernooi.

Op de laatste wedstrijd kwam ROAC op bezoek in Midden-Delfland. Voor Schipluiden was één ding belangrijk, namelijk winnen. Alleen bij dit resultaat was de ploeg veilig. Na 60 minuten handbal was het feest voor ROAC en de tranen bij Schipluiden. ROAC won afgetekend met 17-11 mede dankzij een uitblinkende keepster. Zij wist vijf strafworpen van Schipluiden te keren.

In de eerste helft lukte het Schipluiden niet om op vorsprong te komen. De thuisploeg kreeg wel enkele mogelijkheden. ROAC had na de eerste helft een marge van twee treffers opgebouwd: 8-6. Na de pauze hadden de bezoekers geen enkele moeite meer met de thuisploeg. ROAC liep verder weg en won met 17-11.

Schipluiden zal met vier andere ploegen uit de hoofdklasse (A, B, C en E) gaan strijden voor twee plaatsen in de hoofdklasse. Dit minio-toernooi wordt gespeeld op één dag. De tegenstanders van Schipluiden zijn RSC (Rossum), Plus Severijn/Heeten (Heeten), MBDE/De Sprint (Deurne) en het derde team van VOC (Amsterdam).

De reserves van WPK/Westlandia hebben de competitie afgesloten met een overwinning op regiogenoot WHC. In sporthal De Pijl was de ruststand 10-7 in het voordeel van de thuisploeg. Dit kwam mede door een goed dekking. Na de pauze leek WHC grip te krijgen op de wedstrijd, echter Westlandia herstelde zich en gaf de opgebouwde voorsprong niet uit handen. Westlandia won met 21-17 en eindigt de competitie als achtste.