Archief
archieffoto Henk Schaafsma WOS Media

archieffoto Henk Schaafsma WOS Media

Zaterdagvoetbal: KMD lijkt titelstrijd op te geven

KMD heeft twee punten verspeeld in de strijd om het kampioenschap en zal via de nacompetitie moeten gaan proberen om de tweede klasse te bereiken. Maasdijk won de belangrijke wedstrijd tegen Loosduinen. VELO won met de hakken over de sloot. Verbruch liet zich verrassen bij SEV. Schipluiden verloor van de koploper. MVV'27 en Naaldwijk deelden de punten. Quintus beet diep in het stof. MSV'71 is op koers voor nacompetitie.

Derde klasse B

De strijd om het kampioenschap lijkt op vijf wedstrijden van het einde beslist in het voordeel van Die Haghe. De voorsprong van de koploper op KMD bedraagt met nog vijf speelronden te gaan zeven punten. Die Haghe profiteerde volledig van het puntverlies van KMD.

De Wateringse ploeg kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Ariston'80 en blijft tweede staan. Die Haghe behaalde een zwaarbevochte overwinning op Schipluiden. Op sportpark Keenenburg wonnen de bezoekers met 2-1. KMD zal de competitie minimaal als derde moeten eindigen om nacompetitie te gaan spelen. Hierbij uitgaande dat GDA als tweede gaat eindigen. Eindigt KMD gewoon als tweede dan is het verzekerd van de nacompetitie doordat het de vervangende periodetitel overneemt van aanstaand kampioen Die Haghe. In de derde periode doet KMD voorlopig niet mee.

Schipluiden verloor dus van Die Haghe en staat nu negende. De promovendus heeft nog vier punten voorsprong op streekgenoot Maasdijk en Loosduinen. Degraderen lijkt niet te kunnen, de voorsprong is zeven punten, maar een p/d-plaats is nog mogelijk. Op de voorlaatste speeldag staat de wedstrijd tussen Maasdijk en Schipluiden op het programma.

Maasdijk won de "zes punten wedstrijd" van Loosduinen. Aan de Lange Kruisweg won de thuisploeg met 3-1 en kwam hierdoor op gelijke hoogte met Loosduinen. Beide ploegen bezetten nu gezamenlijk de tiende plaats. Door de verrassende overwinning van SEV op Verburch is het verschil tussen de Leidschendamse ploeg en Maasdijk en Loosduinen, maar drie punten. Een spannend slot voor een veilige plaats, twee p/d-plaatsen en een degradatieplaats. Op de laatste speeldag speelt SEV tegen Maasdijk.

Verburch beet in het stof tegen SEV. Gezien het verschil op de ranglijst had de Poeldijkse ploeg drie punten moeten hebben, maar na 90 minuten spelen stapte SEV met een 3-0 overwinning van het veld af. In strijd om de derde periodetitel is het duur puntverlies voor Verburch. De Poeldijkse ploeg staat vijfde en lijkt veilig.

Naaldwijk en MVV'27 speelden op sportpark De Hoge Bomen wederom tegen elkaar gelijk. De eerste ontmoeting in dit seizoen eindigde op sportpark De Commandeur in 2-2. De return eindige in 1-1. MVV'27 staat vierde en Naaldwijk is terug te vinden op plaats zes. Beide ploegen lijken veilig.

VELO behaalde eindelijk weer een overwinning, nadat het zes wedstrijden op rij geen driepunter wist te halen. Makkelijk ging het niet tegen hekkensluiter Houtwijk. Aan de Noordweg won VELO met 3-2, waardoor de voorsprong op Loosduinen en Maasdijk vijf punten bedraagt.

In de strijd om de derde periode is nog geen duidelijke scheiding. Maasdijk, Verburch en SEV hebben zeven punten. Naaldwijk volgt op één punt. VELO en MVV'27 hebben vijf punten. Schipluiden en KMD hebben vier punten. De nummers één een twee van de periode GDA en Die Haghe hebben al een periodetitel.

Vierde klasse D

Quintus had een complete off-day tegen DVO'32 en moest de grootste nederlaag van het seizoen incasseren. Aan de Leeuwerik won de titelkandidaat met maar liefst 8-0. Door dit verlies lijkt de Heulse ploeg uitgeschakeld voor een plaats in de nacompetitie. Quintus staat zesde en heeft vier punten achterstand op MSV'71 en daarnaast is het doelsaldo slechter.

MSV'71 blijft strijden om een plaats in de nacompetitie. MSV'71 won bij DHC met 9-2 en blijft daardoor op plaats vier staan. Mocht nummer drie PPSC de derde periodetitel winnen, dan speelt de nummer vier van de ranglijst ook nacompetitie. Nummer vijf VOB heeft drie punten achterstand op MSV'71 en heeft ook een slechter doelsaldo.