Archief
Google Streetview

Google Streetview

KMD is hybride veld zat

Voetbalvereniging KMD is helemaal klaar met het hybride veld dat sinds de zomer van 2014 op het complex ligt. Volgens het bestuur is het veld dit jaar al twintig keer afgekeurd. "En dan hebben we nog niet eens een nat seizoen gehad", aldus voorzitter Peter van den Berg.

Het bestuur heeft deze week een brief naar de gemeente Westland gestuurd over de staat van het veld. "Hierin hebben we aangegeven dat de pilot van het 'GrassMaster-veld' wat ons betreft is mislukt. Er wordt in het Westland bij de voetbalverenigingen juist geïnvesteerd in kunstgras om de jeugd volop te kunnen laten spelen", vertelt Van den Berg. Als het aan de club ligt, moet het veld daarom in 2018 vervangen worden door kunstgras.

Al snel na de aanleg van het gecombineerde gras- en kunstvezelveld, kreeg de club te maken met problemen. Bij het aanbrengen van de kunstvezels, schoot er een schimmelinfectie in het veld. Hierdoor was deze enkele maanden buiten gebruik.

Ironisch genoeg wordt het hybride veld komende zaterdag officieel geopend, net het al bestaande kunstgrasveld en vier nieuwe kleedkamers. "De burgemeester of de wethouder kan dan met eigen ogen zien, dat dit veld geen visitekaartje is voor onze club", aldus Van den Berg.

Categorieen:
Westland Sport