Archief

Kim Mulder kwalificeert zich voor WK Trail Running

Hardloopster Kim Mulder uit Monster heeft zich het afgelopen weekeinde gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap Trail Running. Zij voldeed aan de kwalificatie-eis door tijdens een internationaal evenement in het Belgische Spa als tweede Nederlandse over de eindstreep te komen.

De 57 kilometer lange wedstrijd over natuurpaden in de Ardennen werd gewonnen door de Zeeuwse Leonie Ton, in 5.26.51. De tweede plaats was voor de Belgische Chariel de Cock. Mulder werd derde - en dus tweede Nederlandse - in 5.44.21.

Met die tijd was de Monsterse overigens zes minuten sneller dan verleden jaar, toen zij in Spa de zege pakte. Na afloop verklaarde Mulder echter, dat zij "bagger" had gelopen, nadat zij grieperig aan de start was verschenen. "Maar in ieder geval wel m'n gestelde doelen behaald", klinkt het wat meer tevreden.

Nederlands record

Zonder er destijds zelf ruchtbaarheid aan te geven, heeft Mulder (41) in november jl. het Nederlands vrouwenrecord op de 100 kilometer hardlopen naar zich toegetrokken. Zij deed dat tijdens het wereldkampioenschap op deze afstand in Spanje. Haar tijd van 8.11.29 betekende een verbetering van ruim 11 minuten. Het nationale record was enkele maanden eerder in handen gekomen van eerdergenoemde Leonie Ton. Zij verbeterde zich ook tijdens dat WK, maar moest twee minuten toegeven op Mulder.

Het wereldkampioenschap Trail wordt dit jaar op 10 juni gehouden in Italiƫ.

Categorieen:
Monster Sport