Zondagvoetbal: koploper Den Hoorn loopt uit

De titel is voor Den Hoorn een kwestie van tijd. Met nog zes wedstrijden te gaan is de voorsprong tien punten op de eerste achtervolger. Westlandia houdt de druk op koploper De Dijk. Beide ploegen wonnen en het verschil blijft vier punten. VELO steeg na een prima overwinning op Laakkwartier naar de derde plaats op de ranglijst.

Derde divisie B

In de strijd om het kampioenschap blijft het verschil tussen koploper De Dijk en Westlandia vier punten. Op sportpark De Hoge Bomen won de thuisploeg de streekderby van HBS. NA een 2-0 voorsprong bij rust won Westlandia met 3-0 van de Haagse tegenstander. Westlandia blijft derhalve op de tweede plaats staan en dit lijkt dit seizoen de minimum positie te worden.

In de strijd om de derde periodetitel en de eventueel vervangende periodetitel deed VELO goede zaken. Aan de Noordweg won VELO met 2-0 van Laakkwartier. Nummer drie FC Boshuizen verloor van Poortugaal en moet VELO laten voorgaan op de ranglijst. In de derde periode staat VELO derde achter Leonidas (heeft al periode) en het verrassende Poortugaal. Om zeker te zijn van nacompetitie moet VELO als derde eindigen. Overigens eindigde VELO met tien man door een rode kaart van Dennis Blom.

De vraag is wanneer Den Hoorn de titel voor zich gaat opeisen in deze klasse. De koploper uit Midden-Delfland rekende binnen tien minuten af met opponent Wippolder en zag nummer twee RVC'33 verliezen tegen RKDEO. De voorsprong van Den Hoorn op de nummer twee bedraagt met nog zes wedstrijden voor de boeg tien punten. Op eigen sportpark overdonderde Den Hoorn de tegenstander. Binnen de eerste tien minuten van de wedstrijd stond het 2-0. In de resterende 80 minuten werd niet meer gescoord.