Ballonhal 8

Ballonhal 8

Zaalhandbal heren: DIOS verliest laatste thuiswedstrijd

In de eerste divisie heeft DIOS de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie verloren. De ploeg uit Midden-Delfland moest de winst laten aan het derde team van Fiqas/Aalsmeer. De Noord-Hollanders hebben in de laatste vijf wedstrijden geen punten meer verloren.

In de Ballonhal ging de eerste helft nog gelijk op. De rust werd bereikt met een 14-14 tussenstand. Na de pauze profiteerde Aalsmeer van het niet geconcentreerd spelen van de thuisploeg. Bij DIOS kregen wederom jonge talenten de gelegenheid om ervaring op te doen. Daan Hoogenberg deed het prima. Aalsmeer vertrok naar Noord-Holland met een 26-21 overwinning. DIOS staat nu op plaats zes en dat is de laagste klassering dit seizoen.

WPK/Westlandia heeft volgende week nog een mogelijkheid om degradatie te ontlopen. White Demons/Tachos verloor vandaag de wedstrijd tegen Rapiditas. De Brabanders hebben samen met Swift 16 punten. Westlandia is hekkensluiter met 15 punten. Volgende week is de laatste speelronde. Westlandia moet thuis winnen van Ha-Stu Havanna. Swift mag geen enkel punt pakken tegen Atomium'61 en deze wedstrijd wordt pas op zondag gespeeld. White Demons/Tachos mag niet winnen van Oliveo, wel gelijkspelen. Eindigen alle drie ploegen gelijk dan degraderen Westlandia en White Demons/Tachos vanwege een slechter doelsaldo.