foto Leo de Jong WOS Media

Zaterdagvoetbal: Westlandia pakt belangrijke punten

Westlandia pakte drie belangrijke punten om een p/d-plaats te ontlopen. FC 's-Gravenzande liep verder weg bij de nummer twee van de ranglijst. In de tweede klasse C haalden alleen HVC'10 en VDL punten. De overige ploegen leden nederlagen.

Excelsior Maassluis is tegen TEC tegen een 4-1 nederlaag aangelopen. Aan de Lavendelstraat leidden de bezoekers na de eerste helft met 1-0. Na de pauze wist Kevin Vink de aansluitingstreffer te scoren bij een 2-0 achterstand. In de blessuretijd scoorde TEC nog twee keer. Excelsior Maassluis is na een matige reeks inmiddels gedaald naar plaats zeven opd e ranglijst.

In de strijd om het kampioenschap is FC 's-Gravenzande uitgelopen op naaste belager Nootdorp. Nummer drie sportclub Feyenoord verspeelde punten bij Vitesse Delft. Nummer vier Brielle won bij Nootdorp. Op het Julianasportpark versloeg FC 's-Gravenzande het Rotterdamse XerxesDZB met 2-1. Door de resultaten in de kopgroep is de voorsprong van de Westlanders op de nummer twee vier punten. Brielle volgt op vijf punten. Volgende week speelt FC 's-Gravenzande de topper tegen sportclub Feyenoord en drie weken later volgt het treffen tegen Brielle.

In het rechterrijtje deed Westlandia goede zaken. Op sportpark De Hoge Bomen versloeg de thuisploeg mede-promovendus SVC'08 met 1-0. Stefan Bron kopte de enige treffer achter de doelman van SVC'08. Door het gelijkspel van nummer elf ARC loopt Westlandia verder weg bij een p/d-plaats en heeft nu zes punten voorsprong op ARC. Westlandia klimt naar plaats negen.

Hekkensluiter Kethel Spaland is in de derde en laatste periode bezig aan een opmars. Na de puntendeling van vorige week tegen Lyra kwam het gewaarschuwde HVC'10 niet verder dan een spectaculaire 3-3 score. De Hoekse ploeg was super blij, wat in de 93ste minuut maakte Frank Schipper de gelijkmaker. De hekkensluiter pakte al weer het vijfde punt uit drie wedstrijden. HVC'10 staat op plaats zeven.

In de onderste regionen was weinig te juichen voor de regioploegen. Alleen VDL deed het goed. In Maassluis speelde de thuisploeg gelijk tegen nummer twee RCL, dat door de 1-1 uitslag averij opliep in de strijd om het kampioenschap. Koploper Te Werve kwam, zag en overwon op sportpark De Strijphorst. De Rijswijkse ploeg vertrok met een 4-1 overwinning en liet Honselersdijk met geen enkel punt achter. Sportclub Monster dolf het onderspit bij DSO. In Zoetermeer won de thuisploeg met 2-1. Lyra ging hard onderuit bij DoCos. De Lierse ploeg verloor met 4-0.

Door de overwinning van UVS op Soccer Boys lijkt laatstgenoemde ploeg naast Kethel Spaland te gaan degraderen. De plaatsen voor de twee p/d-plaatsen gaan tussen VDL (8), Lyra (9), UVS (10), Honselersdijk (11) en sportclub Monster (12). VDL heeft vier punten voorsprong op sportclub Monster. Het belooft een spannend slot van de competitie.