Archief
archieffoto Sjoerd de Vos

archieffoto Sjoerd de Vos

Zaterdagvoetbal: gevoelige nederlaag KMD in derby

KMD Leed een dure nederlaag in strijd om het kampioenschap. De derby tegen Verbruch leverde geen nekel punt op. Maasdijk verweerde zich goed tegen DIe Haghe, maar de koploper won wel. Schipluiden pakte drie belangrijke punten. Quintus won eveneens. VELO, Naaldwijk, MVV'27 en MSV'71 deelden de punten met de tegenstander.

Derde klasse B

In de strijd om het kampioenschap lijkt KMD af te haken. De nummer twee van de ranglijst verloor de derde wedstrijd uit zeven duels en heeft nu vijf punten achterstand op Die Haghe. In de derby tegen Verburch moest de Wateringse ploeg de zege laten aan de thuisploeg. Aan de Arckelweg won Verburch met 2-0. De Poeldijkse ploeg deed daarmee goede zaken in de derde periode en op de ranglijst staat de ploeg op plaats vier.

MVV'27 leek een overwinning te gaan behalen in Delft. De Maaslandse ploeg nam na 85 minuten de leiding (2-1) en dat leek voldoende. Helaas voor de bezoekers kwam Ariston'80 in de laatste minuut langszij dankzij een benutte strafschop. MVV'27 staat op plaats vijf.

Naaldwijk deelde voor de zevende keer deze competitie de punten met de tegenstander. In Den Haag eindigde het treffen tegen Quick Steps in 1-1. Naaldwijk staat zesde.

In de strijd om de p/d-plaatsen te ontlopen behaalde Schipluiden een belangrijke 2-1 overwinning op Loosduinen. Door het gelijkspel van Quick Steps (nummer elf) heeft Schipluiden een voorsprong van vijf punten op de Haagse ploeg. Schipluien wisselde van plaats met VELO en staat nu achtste. De Wateringers kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel in Leidschendam tegen hekkensluiter SEV. VELO staat negende en heeft drie punten voorsprong op Quick Steps.

Maasdijk deed het naar behoren tegen Die Haghe. De koploper kwam op een 2-0 voorsprong en leek de wedstrijd met een ruimere overwinning te gaan winnen mede door een rode kaart aan de zijde van Maasdijk. Het tegenovergestelde gebeurde Maasdijk scoorde de aansluitingstreffer en streed in het laatste kwartier voor een punt. Dit zat er helaas niet in. Die Haghe won met 2-1. Maasdijk blijft twaalfde staan en heeft driepunten achterstand op Loosduinen, dat net veilig is.

Vierde klasse D

Voor de tweede keer dit seizoen snoepte MSV'71 punten af bij CION. Na 90 boeiende minuten bleef de stand zoals die begon, namelijk 0-0. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een 2-2 eindstand. CION blijft aan de leiding, want DVO'32 kwam niet in actie tegen AGE GGK. Laatstgenoemde ploeg heeft zich teruggetrokken. De stand in deze klasse is nog net bijgewerkt na terugtrekking van de Rotterdamse ploeg. MSV'71 zakt een plaats en staat nu vierde.

Quintus was duidelijk te sterk voor DVC en won met 4-0. Het was de zevende overwinning zonder het incasseren van een tegentreffer. Quintus staat vijfde met één punt achterstand op MSV'71.

In de slotfase van de competitie wordt het een boeiend gevecht om de tickets in de nacompetitie. CION of DVO'32 is al zeker van een plaats in de nacompetitie. De ander wordt kampioen. PPSC, MSV'71, Quintus en VOB gaan uitmaken welke twee ploegen ook de nacompetitie in gaan.