Archief
Archieffoto  Paul Vis 3

Archieffoto Paul Vis 3

Zaalhandbal: duur verlies Schipluiden tegen hekkensluiter

In strijd om rechtstreekse handhaving heeft Schipluiden een dure nederlaag geleden tegen hekkensluiter DWS. De reserves van Westlandia wonnen van sc Twist. De reserves van Quintus wonnen van Snelwiek Rotterdam.

Dames

Hoofdklasse D

De teleurstelling was groot in de Postkogekohal, want Schipluiden was niet opgewassen tegen hekkensluiter DWS en dat was een fikse streep door de rekening in de strijd om rechtstreekse handhaving. In plaats om weg te lopen van de nummers elf (ROAC) en hekkensluiter DWS komt Schipluiden steeds meer in de gevarenzone. De Schiedamse ploeg won met 26-16.

De spanning loopt op tussen Schipluiden, ROAC (één punt) en DWS (twee punten) en met nog twee speelronden te gaan kunnen alle drie de ploegen nog gaan voor handhaven, degraderen of p/d-wedstrijden. Voor Schipluiden is één wedstrijd van belangen dat is de laatste wedstrijd van het seizoen waarin het aantreedt tegen ROAC.

Kan scheidend trainer/coach Rob Mooij zijn ploeg behouden voor de hoofdklasse, dat zal een prestatie van formaat zijn. Zeker in een seizoen waarin twee ervaren speelsters stopten en de topscorer uitviel met een zware blessure. De coach moest daarna verder met een vrij onervaren ploeg. Mooij stopt aan het einde van het seizoen bij de ploeg uit Midden-Delfland. Mooij is dan twee seizoenen werkzaam geweest bij Schipluiden. Het bestuur heeft John Kok aangesteld als trainer/coach voor het zaal- en veldseizoen.

De reserves van Westlandia behaalden de derde overwinning in vier wedstrijden. In sporthal De Pijl was de thuisploeg verdedigend niet te kloppen. Opponent sc Twist kreeg de achtste nederlaag te verwerken. Westlandia leidde halverwege de wedstrijd met 11-6. Uiteindelijk won de Naaldwijkse ploeg met 19-13 en stijgt naar plaats acht.

Heren

Eerste divisie

In de strijd om een plaats in de nacompetitie hebben de reserves van Koornneef/Quintus een overwinning behaald op concurrent Snelwiek uit Rotterdam. Quintus heeft de voorsprong op de opponent op de ranglijst vergroot naar vier punten. De vraag is of Quintus mee kan en mag doen aan de nacompetitie voor een plek in de eredivisie. Mocht het eerste team degraderen naar de eredivisie dan is promotie niet mogelijk. In de Eekhouthal won Quintus met 33-28 na een voordelige marge van 14-11 bij rust. Mark van Vliet scoorde acht keer en Roald Stuiver kwam tot zeven treffers.