Handbal: Dames Juniors laatst zich voor EK

De dames Juniors hebben zich geplaatst voor het Europees Kampioenschap in Slovenië. In de laatste poulewedstrijd van het kwalificatietoernooi in Kroatië verpulverde Oranje het arme Finland. Het werd een 46-19 overwinning.

De eerste helft eindigde in een 27-14 voorsprong voor Nederland. Verdedigend zat het prima in elkaar, want na de rust stond Nederland nog maar vijf treffers toe. Gisteren won Nederland van Oekraïne en op de openingsdag verloor het van gastland Kroatië.

Bij Oranje kwamen de Quintus-speelsters Jesse van de Polder, Sharon Nooitmeer en Iva van der Linden in actie. Nooitmeer kwam tot vijf doelpunten. Van der Linden scoorde eenmaal meer.

Het Europees Kampioenschap wordt van 27 juli tot en met 6 augustus gehouden in Celje in Slovenië.